Ingredienser

Tertebunn:
75 g valnøtter
200 g hvetemel
100 g smør
1 ss sukker
1 egg
Rabarbrafyll:
600 g rabarbra
75 g sukker
2 ss maisenna
ca. 2 ss kaldt vann

Marengs:
3 eggehviter
180 g sukker
I stekeovn ved 200 °C

Tilberedning

Mal valnøttene i en matprosessor og smuldre inn hvetemel og smør. Rør inn sukker og egg. Deigen skal være smidig og kunne knas sammen. Sett deigen kaldt ca. 1/2 time. Kjevle deigen til en tynn leiv. Rull leiven på kjevlet og løft den forsiktig over i en terteform som er 26 cm i diameter. Klem leiven forsiktig inn langs kantene på formen. La deigen gå litt over kanten. Skjær vekk eventuell overflødig deig. Prikk deigen med en gaffel og stek tertebunnen på nederste rille i 10-15 minutter. Rens rabarbraen, skjær den i biter og kok dem med sukker så vidt møre. Tykne med maisenna utrørt i vann.
Stivpisk eggehviter og sukker til marengs. Ha fyllet i tertebunnen og dekk med marengs. Stek terten 10-15 minutter til marengsen har fått gyllen farge.
Det smaker godt med vaniljesaus ved siden av.

Vaniljesaus:
1 vaniljestang eller 1/2-1 ts vaniljesukker
5 dl melk
4 eggeplommer
1/2 dl sukker
1 ts maisenna
Skrap ut vaniljefrøene og ha dem i en kjele sammen med resten av ingrediensene. Varm opp under omrøring til sausen blir passe tykk. Pass på at den ikke koker. Avkjøl i kaldt vann. Rør under avkjøling for å unngå snerk, eller dryss litt sukker på overflaten.