500 g tørket fårekjøtt
250 g gule erter
250 g byggryn
500 g suppekjøtt av storfe
2 l vann
500 g fårerull
500 g lettsaltet svinebog
500 g rå medisterpølse
2 l kraft
250 g gulrøtter
500 g rå medisterpølse
Legg det tørkede fårekjøttet i vann i 1 1/2 døgn.
Legg i bløt erter og gryn, hver for seg, natten over.
Del får- og suppekjøttet i serveringsstykker. Kok opp 2 liter vann. Legg i fårerullen og fårekjøttet. Kok opp og skum godt. La alt trekke til det er mørt, ca 1 time. 500 g pølser skal trekkes på toppen av kjøttet de siste 15 minuttene.
Ta opp alt kjøttet i en langpanne med litt kraft og legg til side.
Slå bløtevannet av ertene og grynene, og kok dem i suppekraften til de er møre, ca 1 time.
Skrell og vask gulrøttene. Kutt dem i terninger før de kokes i lettsaltet vann.
Kjøttboller: Kok opp vann med litt salt. Stikk hull på den andre medisterpølsen og klem ut små boller rett i kokevannet. La dem trekke i ca 5 minutter. Ha gulrotterningene og kjøttbollene sammen med kokevannet i suppekjelen.
Ved servering dekkes det med både flat middagstallerken og suppetallerken. Skjær rull og kjøtt i skiver, pølsene deles i to. Anrett på et fat sammen med kokte kålrotskiver. Server suppe, kjøtt og kokte poteter samtidig. Øl og dram er tradisjonell drikke til.