Ingredienser
4 bunter små faste reddiker 1 grønn paprika 50 g sellerirot 1 ss olje 1 liter kønsekraft (terning) 1 ss arrowroot 1/2 dl kaldt vann salt pepper
Tilberedning
Rens reddiker og skjær dem i skiver. Rens paprika for kjerner og hvite hinner, skjær den i mindre terninger. Rens selleri og riv den grovt. Fres alle ovenstående ingredienser i olje, uten at det blir brunt. Kok opp kraften og hell den over blandingen. La det koke over svak varme ca 5 minutter. Rør arrowroot ut i 1/2 dl kaldt vann og jevn suppen. La suppen koke opp under forsiktig omrøring, så ikke ingrediensene gjør suppen uklar. Smak til med salt og pepper.

Mer om Reddiksuppe

«Reddiksuppe» er en relativt ukjent rett i Norge, men er høyt skattet i mange andre deler av verden. Enkel å tilberede, men samtidig fyldig og nærende, representerer denne suppen en ideell måte å fange essensen av denne ofte oversettede grønnsaken på. I tillegg til sin unike smak, er den fulle av helsefordeler og har flere kulturelle betydninger i forskjellige land.

De mest brukte reddikene for å lage suppe er de hvite og de svarte. I tilfelle av hvit reddik, gir den en søtlig og mild smak som er perfekt for en lett og oppfriskende suppe, mens den svarte reddiken har en sterkere, jordaktig smak, egnet til kraftigere supper. Ofte kokes reddiken sammen med andre grønnsaker som gulrot, selleri, og løk for å gi mer dybde og kompleksitet til smaken.

Reddiksuppe er kjent for sine helsefordeler. Reddik er en utmerket kilde til vitamin C, som styrker immunforsvaret og bidrar til å bekjempe sykdommer. De inneholder også antioksidanter som hjelper kroppen å bekjempe skadelige frie radikaler. I tillegg bidrar fiberen i reddiker til å forbedre fordøyelsen og hjelper med vekttap.

I mange kulturer anses reddiksuppe for å være mer enn bare et måltid. I Kina er det for eksempel vanlig å servere reddiksuppe i det nye året for å bringe lykke og velstand. Dette skyldes hovedsakelig likheten mellom ordene for «reddik» og «lykke» på kinesisk. I tillegg er det i Japan tradisjon å servere reddiksuppe i bryllup som et symbol på et langt og godt ekteskap.

Til tross for sin rike historie og kulturelle betydning, er reddiksuppe relativt enkel å tilberede. Du starter gjerne med å skjære reddiken i store biter og koke dem i kraft til de er møre. Deretter tilsettes eventuelle ekstra grønnsaker eller krydder, avhengig av oppskriften. Til slutt er det vanlig å bruke en stavmikser eller blender for å skape en glatt og fløyelsaktig konsistens.

Ingen grønnsak fortjener å bli oversett, og reddik er intet unntak. Med sin unike smak og helbredende egenskaper er reddiksuppe et flott tillegg til enhver kulinarisk repertoire. Så neste gang du ser en reddik, hvorfor ikke gi denne fantastiske suppen et forsøk? Du kan bli overrasket over hvor deilig det er.