800 g reinsdyrfilet, indre- eller ytrefilet
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss margarin eller olje
1 ss finhakket frisk timian
1 ss finhakket frisk salvie
Poteter:
4 stk potet
4 stk pære
1 ss smør
¼ ts pepper
½ ts salt
Saus:
1 stk sjalottløk
1 ss smør
2 dl rødvin
1 pose sjysaus
Grønnsaker:
100 g frisk spinat
100 g sopp
6 stk sjalottløk
½ ts salt
¼ ts pepper
1 ss smør
1. Skrell potetene og skjær poteter og pærer i cirka ½ cm tykke skiver.
2. Brun skivene i smør i varm stekepanne. Krydre med salt og pepper.
3. Ta dem ut og stable annenhver skive med pære og potet til et «pæretårn». Sett pærene i en ildfast form.
4. Skjær forsiktig av eventuelle hinner på reinsdyrfileten. Rull fileten i urtene, krydre med salt og pepper. Brun fileten i varm panne til den får en gyllen farge. Legg den i formen sammen med «pæretårnene» og stek ferdig i ovnen på 125 °C i cirka 20 minutter.
Saus:
1. Hakk og fres sjalottløken i smør. Hell på rødvin og kok uten lokk til det er halve mengden igjen.
2. Lag saus etter oppskrift på posen; litt av vannet erstattes med rødvinssjyen.
Grønnsaker:
1. Skrell sjalottløken og del den i fire på langs.
2. Riv av stilkene og skyll spinaten godt i kaldt vann.
3. Rens soppen og skjær den i store skiver.
4. Brun sopp og løk i stekepanna og vend inn spinaten de siste 2 minuttene av stekingen.