Ingredienser

• 1 ½ kg reinsdyrstek
• 1 ½ ts salt
• 1 ½ ts pepper
• 2 stk. gulrot
• 1 stk. løk
• 1 stk. knollselleri (sellerirot)
• 150 g sopp
• 5 stk. einebær
• 2 dl kjøttkraft
• ½ fl. rødvin
• ca 1 ss maisennamel

Tilberedning

Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.

Legg steken i en langpanne sammen med grønnsakene. Hell på rødvin og kraft og sett panna inn i stekeovnen på 175 °C. Steketiden er ca. 1 1/2 time, avhengig av stekens tykkelse.

Når steketermometeret viser ca. 65 °C har steken en rosa snittflate, ved ca 72 °C er den grå.

Ta ut steken og la den få hvile, mens du lager sausen. Sil sjyen, kok opp og smak til med krydder. Jevn med litt maisennamel utrør i litt kald vann. Smak til med salt og pepper.

Server reinsdyrsteken med kokte rotgrønnsaker, rødvinsaus og hasselbackpoteter.