Ingredienser
Først en salsa: 4 modne tomater, kjernen fjernet, finhakket 2 vårlø, renset og finhakket 2 ss limesaft 1 ts varm honning 2 ss hakket frisk koriander Fyll til tortilla 6 vårløk, renset og skåret i strimler som fyrstikker Halv slangeagruk, skrelt og skåret i tynne strimler 1, 5 rømme 1 ss olje 350 g kongereker, renset 4 sjalottløk, skrelt i små båter 1 jalapenochili, uten frø, i tynne skiver 1 rød paprika, uten frø, i tynne skiver 1 grønn paprika, uten frø, i tynne skiver 1-2 ss mørk soyasaus etter smak Sterk chilisaus etter smak 8 store hvetetortilla
Tilberedning
Bland alle ingrediensene til salsa, og dekk den til. La den stå minst 30 minutter slik at smaken får satt seg. Vårløk, agurk og rømme i boller – dekk til. Stek reker, sjalottløk og chili i woken ca. 2 minutter mens du rører. Ha i paprika og stek videre i 2-3 minutter eller til rekene blir rosa. Tilsett soya- og chilisaus etter smak. Varm tortillaen. Dekk den med rømme, legg på rekeblandingen, litt vårløk og agurk, og en skje salsa. Dryss pepper over, rull sammen og spis.

Mer om Rekefajitas

Rekefajitas er en fremragende meksikansk rett som er blitt utrolig populær over hele verden. Selv om den tidligere primært ble assosiert med tex-mex kjøkkenet, har rekefajitas nå funnet sin plass i hjertene – og magene – til mennesker i mange forskjellige kulturer.

Fajitas er en rett som typisk består av kjøtt servert i en tortilla, akkompagnert av en rekke tilbehør. Fajitas trekker sin opprinnelse tilbake til meksikanske ranch arbeidere i Texas på 1930-tallet. Disse arbeiderne ble ofte betalt med de mindre attraktive bitene av kjøtt, som skrittkjøtt og biffstrimler. De oppfant fajitas ved å marinere kjøttet for å møre det og steke det på grillen, før de serverte det rullet opp i tortillas.

Rekefajitas er en moderne vri på denne tradisjonelle retten. Rekene gir en lett, men tilfredsstillende smak som går veldig godt sammen med de sterke, meksikanske smakene. For ekstra friskhet og crunch, blir rekene ofte servert med friske grønnsaker som paprika og løk, samt en krydret saus. Tradisjonelt vil en rekefajita inneholde saftige reker som er sterkt krydret, stekt til perfeksjon, og pakket inn i en myk tortilla.

Rekekjøttet gir også retten et sunt element. Reker er en utmerket kilde til protein og er også rike på flere viktige næringsstoffer, som selen og vitamin B12. Faktisk viser forskning at regelmessig inntak av sjømat som reker kan bidra til å forbedre hjertehelsen og redusere risikoen for enkelte kroniske sykdommer.

Hver kjøkken har sine egne unike varianter av rekefajitas, men det som er mest imponerende med denne retten er dens allsidighet. Den kan tilpasses for å imøtekomme ulike smakspreferanser og diettbehov. Vegeter eller veganer? Bare utelat reker og erstatte dem med dine favorittgrønnsaker eller tofu. Foretrekker du krydret mat? Legg til en spiseskje eller to med din favoritt hot saus. Mulighetene er virkelig uendelige!

Det er ingen tvil om at rekefajitas er en rett som fortjener sin plass i rampelyset. Med dens rike historie, velsmakende smaker, og næringsrike innhold, er rekefajitas mer enn bare en rett – det er en opplevelse verdt å dele med familie og venner. Så neste gang du leter etter et noe nytt å prøve på kjøkkenet, husk å inkluder denne fantastiske meksikanske retten i dine overveielser!.