Først en salsa:
4 modne tomater, kjernen fjernet, finhakket
2 vårlø, renset og finhakket
2 ss limesaft
1 ts varm honning
2 ss hakket frisk koriander
Fyll til tortilla
6 vårløk, renset og skåret i strimler som fyrstikker
Halv slangeagruk, skrelt og skåret i tynne strimler
1, 5 rømme
1 ss olje
350 g kongereker, renset
4 sjalottløk, skrelt i små båter
1 jalapenochili, uten frø, i tynne skiver
1 rød paprika, uten frø, i tynne skiver
1 grønn paprika, uten frø, i tynne skiver
1-2 ss mørk soyasaus etter smak
Sterk chilisaus etter smak
8 store hvetetortilla
Bland alle ingrediensene til salsa, og dekk den til. La den stå minst 30 minutter slik at smaken får satt seg.
Vårløk, agurk og rømme i boller – dekk til.
Stek reker, sjalottløk og chili i woken ca. 2 minutter mens du rører. Ha i paprika og stek videre i 2-3 minutter eller til rekene blir rosa. Tilsett soya- og chilisaus etter smak.
Varm tortillaen. Dekk den med rømme, legg på rekeblandingen, litt vårløk og agurk, og en skje salsa. Dryss pepper over, rull sammen og spis.