Ingredienser

4 porsjoner middagsris

vann, salt

1 kg. reker med skall

eller 400 gr. rensede

150 gr. frisk sjampinjong

eller 1 boks hermetiske(185 gr.)

1 middel stor gulrot

2 tomater

1 ss. smør eller margarin

½ dl. mild chilisaus

2 dl.sterk fiskebuljong

2 dl. kremfløte

1 ½ ss. maisenamel

1 dl. hakket dill eller

½ dl. hakket persille

1-2 båter hakket hvitløk

½-1 krm. kajennepepper

salt, pepper

Pynt: dill eller persille

Tilberedning

Kok risen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.

Rens rekene og skjær sjampinjongen i skiver. Skrell gulroten og skjær den i tynne staver. Skjær tomatene i biter.Smelt smøret (margarinen) i en kjele. Fres sopp og gulrøtter i ca. 5 minutter.

Bland i tomater og chilisaus. Tilsett buljong og fløte. La alt koke opp og så småkoke i ca. 5 minutter.

Rør ut maisenamelet i 1 ½ ss. vann. Visp ut jevningen i buljongen. La sausen koke til den tykner.

Bland i reker og dill (eller persille). Kryddre med hvitløk og kajennepepper. Smak til med salt og pepper.

Pakk risen i små runde former eller kopper. Hvelv timbalene på et serveringsfat eller tallerkener.Pynt med dill eller persille.

La rekene bli helt varme. Server dem med ristimbalene.