Ingredienser
4 porsjoner middagsris vann, salt 1 kg. reker med skall eller 400 gr. rensede 150 gr. frisk sjampinjong eller 1 boks hermetiske(185 gr.) 1 middel stor gulrot 2 tomater 1 ss. smør eller margarin ½ dl. mild chilisaus 2 dl.sterk fiskebuljong 2 dl. kremfløte 1 ½ ss. maisenamel 1 dl. hakket dill eller ½ dl. hakket persille 1-2 båter hakket hvitløk ½-1 krm. kajennepepper salt, pepper Pynt: dill eller persille
Tilberedning
Kok risen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken. Rens rekene og skjær sjampinjongen i skiver. Skrell gulroten og skjær den i tynne staver. Skjær tomatene i biter.Smelt smøret (margarinen) i en kjele. Fres sopp og gulrøtter i ca. 5 minutter. Bland i tomater og chilisaus. Tilsett buljong og fløte. La alt koke opp og så småkoke i ca. 5 minutter. Rør ut maisenamelet i 1 ½ ss. vann. Visp ut jevningen i buljongen. La sausen koke til den tykner. Bland i reker og dill (eller persille). Kryddre med hvitløk og kajennepepper. Smak til med salt og pepper. Pakk risen i små runde former eller kopper. Hvelv timbalene på et serveringsfat eller tallerkener.Pynt med dill eller persille. La rekene bli helt varme. Server dem med ristimbalene.

Mer om Reker med ristimbaler

‘Reker med ristimbaler’ er en enkel, men sofistikert rett som kombinerer de delikate smakene av reker med en særegen presentasjon av ris. Dette er virkelig en rett som kan imponere gjestene dine på enhver spesiell anledning, og ikke bare for sin estetiske appell, men også for sin fantastiske smak.

Det første som er viktig å vite om denne retten, er at valget av reker er avgjørende for det endelige resultatet. Ideelt sett burde man velge ferske reker; de gir en mer intens og naturlig smak som virkelig kan heve rettens smaksprofil. Men hvis du ikke har tilgang til ferske reker, kan frosne reker også fungere godt. Bare husk å tine dem ordentlig og fjern eventuell overflødig væske før du begynner å lage mat.

Når det kommer til ris, benyttes ofte Arborio-ris, kjent for sin kremete tekstur og evne til å absorbere smak. Ris blir kokt i kylling eller grønnsaksbuljong, ofte med tillegg av hvitvin for en forfinet smak. En annen nøkkelfaktor i retten er bruken av ristimbaler, en form for bakverk laget av ris, som gir retten dens unike presentasjon. Risen formes i en liten bolle eller koppeform, stekes til den er gylden og deretter vendes ut på tallerkenen. Denne måten å presentere risen på gjør ‘Reker med ristimbaler’ til en visuelt tiltalende rett, så vel som en gastronomisk nytelse.

Selve rekene kan tilberedes på mange forskjellige måter. Noen velger å steke dem raskt i en varm panne med olivenolje, hvitløk, og kanskje et dryss av chili for litt ekstra spark. Andre kan foretrekke en mer delikat tilnærming ved å pille rekene og deretter langsomt tilberede dem i en rik, krembasert saus. Uansett hvilken metode du velger, er poenget å fremheve rekens naturlige, søte smak og kombinere den med de rike smakene av risen.

Det er mange forskjellige elementer i ‘Reker med ristimbaler’, men når de kombineres riktig, skaper de en virkelig spektakulær rett. Hver ingrediens kommer sammen for å skape en symfoni av smak, mens presentasjonen gir en kunstnerisk touch som bare legger til den totale opplevelsen. Så hvis du er ute etter noe nytt og spennende å prøve på kjøkkenet, kan ‘Reker med ristimbaler’ være et perfekt valg. Denne retten er ikke bare fantastisk å se på, men også en glede å spise, og en garantert måte å imponere dine gjester på. Med litt praksis, vil du kunne mestre denne retten og gjøre den til din egen.