4 porsjoner middagsris
vann, salt
1 kg. reker med skall
eller 400 gr. rensede
150 gr. frisk sjampinjong
eller 1 boks hermetiske(185 gr.)
1 middel stor gulrot
2 tomater
1 ss. smør eller margarin
½ dl. mild chilisaus
2 dl.sterk fiskebuljong
2 dl. kremfløte
1 ½ ss. maisenamel
1 dl. hakket dill eller
½ dl. hakket persille
1-2 båter hakket hvitløk
½-1 krm. kajennepepper
salt, pepper
Pynt: dill eller persille
Kok risen i lettsaltet vann etter anvisning på pakken.
Rens rekene og skjær sjampinjongen i skiver. Skrell gulroten og skjær den i tynne staver. Skjær tomatene i biter.Smelt smøret (margarinen) i en kjele. Fres sopp og gulrøtter i ca. 5 minutter.
Bland i tomater og chilisaus. Tilsett buljong og fløte. La alt koke opp og så småkoke i ca. 5 minutter.
Rør ut maisenamelet i 1 ½ ss. vann. Visp ut jevningen i buljongen. La sausen koke til den tykner.
Bland i reker og dill (eller persille). Kryddre med hvitløk og kajennepepper. Smak til med salt og pepper.
Pakk risen i små runde former eller kopper. Hvelv timbalene på et serveringsfat eller tallerkener.Pynt med dill eller persille.
La rekene bli helt varme. Server dem med ristimbalene.