Ingredienser

• 1 kg svineribbe med svor
• 1 ss salt
• 1 ts pepper
• ½ ts malt nellik
• ½ ts malt allehånde
• ½ ts malt ingefær
• 5 ts gelatinpulver
• ½ stk. finhakket løk (kan sløyfes)

Tilberedning

Ta ut bena med en skarp kniv. Skjær langs begge sidene på benet. Skjær så under, og vipp det ut. Eller be om hjelp i butikken.

Kok opp vann og legg ribba i. Den skal nå trekke ved kokepunktet i ca. 2 1/2 time.

Bland sammen krydder, gelatinpulver og løk. Kle en brødform med aluminiumsfolie.

Ta ribba opp og la den renne av seg. Skjær ribba i skiver på langs.

Legg svoren ned i formen først, ha på litt krydderblanding, og legg på neste lag med kjøtt. Fordel krydderblandingen mellom hvert lag.

Pakk aluminiumsfolien rundt sylta, legg på 2-3 kg press og sett den kjølig til neste dag.