Ingredienser

1 stor neve ruccolasalat
60 – 80 gr ristede pinjekjerner
1 bunt asparges eller aspargesbønner
1 kg reker med skall / 400 gr uten skall

Marinade: 2 ss olivenolje, 1 fedd hvitløk, 2 ss bladpersille og saften av ½ lime (sitron).

3 dl basmatiris
4,5 dl vann
3 stangselleri
1 løk
1 ss olivenolje

Krydder: ¼ ts gurkemeie (kan sløyfes), 1 kyllingbuljongterning, pepper og salt.

Hakk opp ingrediensene til marinaden, blandes med det øvrige. Rens rekene og legg de i marinaden. (Bruk ikke dem i lake, du får ikke det samme resultatet).

Tilberedning

Finhakk stangselleri og løk, la det surre i en kjele med oljen et par minutter. Tilsett ris og krydder. Rør rundt og tilsett vannet. Skru ned varmen og la trekke ca. 15 – 20 minutter. Del asparges i 3 og la de få 2 minutter i saltet kokevann. Ta opp og legg til side. Rist pinjekjernene. Når risen er ferdigkokt, blandes alt sammen. Til slutt blandes roccolaen inn.