Ingredienser

ca 600 g laksefilet
1 egg
2 dl brødrasp eller pankomel
4 ss soyaolje
Salt

1 agurk
3 ss sukker
1,5 dl riseddik
1 ss salt soyasaus
2 sjalottløk
1 tomme ingefær
2 ss søt soyasaus
2 ss sesamolje

400 g jasminris
8 dl vann
1 ss sukker
1 ss salt
1 lime

Tilberedning

Del laksen i fire like store stykker. Gni inn fisken med salt. Visp sammen egg og vend fisken først i egg så i brødrasp. Varm opp en stekepanne med soyaolje og stek fisken ca 3 minutter på hver side.

Skrell agurken og kutt den i staver. Bland sammen sukker, riseddik og soyasaus. Varm laken lett opp og hell den over agurkene. La agurkene trekke i 20 minutter.

Bland sammen finkuttet sjalottløk, revet ingefær, soyasaus og sesamolje. Bruk som saus.

Skyll risen i kaldt vann. Kok opp ris, vann, salt og sukker. Rør rundt og sett på lokk. La risen koke på svak varme i ca 20 minutter. Smak til med saften av en lime.

Mer om: Ristet laks med asiatisk agur

Ristet laks med asiatisk agur er en klassisk fusion av norske sjømatprodukter og asiatiske oppskrifter, noe som gir en unik og smaksrik opplevelse. Kombinasjonen av øst møter vest tilbyr en eksplosjon av smak som er vanskelig å matche.

La oss først se på laksen. Ideelt sett bør du velge oppdrettet laks som er fersk, med en strålende oransje farge og glatt tekstur. Ristet laks blir vanligvis marinert i en blanding som kan inneholde soya, honning, hvitløk eller ingefær. Denne marinaden gir laksen en søt-salt smak, noe som komplementerer laksens naturlige rikdom.

Deretter kommer den asiatiske aguren inn i bildet. Som en viktig ingrediens i mange asiatiske retter, gir agur en frisk, sprø tekstur som balanserer laksens rike smak. Det er mange varianter av oppskrifter på asiatiske agur, men mange inkluderer sukker, eddik og noen ganger chili for å tilføre litt varme.

Presenteres i lag, ristet laks og asiatiske agur oppretter en fantastisk balanse mellom det søte og salte, det rike og det syrlige. Så blir det servert med en side av dampet ris, blir retten fullstendig forbedret, og gir en godt avrundet og tilfredsstillende måltid.

Alt i alt, er det klart at ristet laks med asiatisk agur er mye mer enn bare en rett – det er en kulinarisk opplevelse, som fordyper ganen i en verden av smaker og teksturer. Med sin blanding av norsk sjømat og asiatiske smaker, er denne retten et glimrende eksempel på hvor fantastisk fusion mat kan være.