Ingredienser

ca 600 g laksefilet
1 egg
2 dl brødrasp eller pankomel
4 ss soyaolje
Salt

1 agurk
3 ss sukker
1,5 dl riseddik
1 ss salt soyasaus
2 sjalottløk
1 tomme ingefær
2 ss søt soyasaus
2 ss sesamolje

400 g jasminris
8 dl vann
1 ss sukker
1 ss salt
1 lime

Tilberedning

Del laksen i fire like store stykker. Gni inn fisken med salt. Visp sammen egg og vend fisken først i egg så i brødrasp. Varm opp en stekepanne med soyaolje og stek fisken ca 3 minutter på hver side.

Skrell agurken og kutt den i staver. Bland sammen sukker, riseddik og soyasaus. Varm laken lett opp og hell den over agurkene. La agurkene trekke i 20 minutter.

Bland sammen finkuttet sjalottløk, revet ingefær, soyasaus og sesamolje. Bruk som saus.

Skyll risen i kaldt vann. Kok opp ris, vann, salt og sukker. Rør rundt og sett på lokk. La risen koke på svak varme i ca 20 minutter. Smak til med saften av en lime.