Ingredienser

225 g sukker
3 ss rosebladsyltetøy
8,5 dl vann
Rød konditor farge (kan sløyfes)

Tilberedning

Ha sukker og vann i en kjele, og varm forsiktig opp under omrøring til sukkeret er oppløst. Rør inn rosebladsyltetøyet. Skru opp varmen og kok til en tykk lake (somlaken på hermetisk frukt). Prøv om rosesmaken er sterk nok, husk at dypfrysing vil dempe den. Tilsett evt. Mer syltetøy.

Hell blandingen i en boks som tåler frysing. Avkjøl, legg pålokk og sett boksen i fryseren til blandingen begynner å fryse. Ta den ut, og ha den i en iskald bolle. Pisk med kald visp for å bryte opp iskrystallene. Pisk eve. Inn litt onditorfarge dersom fargen er for svak. Sett sorbeten i fryseren og gjenta prosessen en gang til, før du setter på lokket tett og fryser den ned for siste gang.