Ingredienser
1 kg Bollemel fra Møllerens
2 dl lunkent vann
2 1/2 dl melk
2 egg
2 poser rød tørrgjær
50 gram sukker
1/8 ts vaniljesukker
20 gram margarin
100 gram rosiner
Tilberedning
Tøm posens innhold i bakebollen.
Tilsett 2 pk rød tørrgjær (for søte deiger), sukker, og vaniljesukker.
Tilsett all væske og 2 egg, og elt deigen i 8 – 10 minutter. (i kjøkkenmaskin)
La deigen heve under plast i 30 minutter.
Rull deigen til en pølse og del den i 20 deler.
Form boller som settes på smurt plate med plast over.
Sett brettet på et lunt sted i ca. 90 min.
Stek bollene ved 210 – 220 min i 8 – 10 minutter.
La bollene avkjøles på rist etter steking.
Strø gjerne litt melis på toppen!