Dette er en løs deig med gjær og litt bakepulver, som kan oppbevares i kjøleskapet fra 1 – 5 dager. Stek akkurat så mange rundstykker du trenger i muffinsformer.
50 g gjær
4 dl lunkent vann (37 grader)
1 ts sukker
3 ss matolje / smør
½ ts salt
1 sammenpisket egg
ca. 500 g hvetemel
1 ½ ts bakepulver
egg til pensling
Smuldre gjæren, løses opp sammen med sukkeret i litt av det lunkne vannet. Ha i resten av vannet og tilsett olje/smør, salt og pisket egg.
Siktet mel og bakepulver arbeides inn i væsken. Deigen skal være løs (nesten røre).
Legg deigen med skje i smurte muffinsformer, de skal være 2/3 fulle.
Pensle med sammenpisket egg.
Stek bollene i ovnen ved 200 – 225 grader i ca. 15 minutter, eller til de er est opp, og fått pen farge.