Ca. 600 g laksefilet uten skinn
8 dl vann
2 ss grov salt (havsalt)
1 ss sukker
2 laurbærblader
1 ts svarte hele pepperkorn
1 ts hvite hele pepperkorn
1 ts hel allehånde knuses lett
Dessuten
spagetti etter ønske og
4 små eller 2 store purrer
Bland sammen alle ingrediensene til laken og la det få et oppkok. Avkjøles. Del laksen i serveringsstykker som legges i en bolle/form. Hell over kald lake og la fisken trekke 78 timer i kjøleskapet. Ta fiskebitene opp og kast laken. Du kan kjenne at fisken har endret konsistens og blitt fastere.
Laksen dampes på rist (evt i bambuskurv) som settes i en kjele/panne med litt kokende vann. Dampingen skjer under lokk, og fisken er ferdig etter ca. 5 minutter (etter tykkelse).
Til dette serveres spaghetti kokt «al dente» og raust med smørdampede purreringer.
Det trenges ingen saus til denne retten, ha bare en smørklatt i pastaen før den blandes med purreringene. Strimle purretoppen ultrafint og pynt med det til slutt.