Ingredienser
1 håndfull mandler 1 håndfull hasselnøtter 1 håndfull sesamfrø 3 never med frisk basilikum 1 daddel 3 klover hvitløk Nok olivenolje til at det blir sausete 1 dryssSalt 1 dryss Pepper
Tilberedning
Blandes i food prosessor og blandes dettetter med pastaen. Jeg pleier å ha den sammen med kokte kikerter i en dressing av olje, hvitvinseddik, salt, sukker, pepper og vann & en salat med tomater, agurk og mais.

Mer om emnet: Søt Pesto

Søt pesto er en unik variant av den tradisjonelle grønne italienske sausen, også kjent som pesto. Det er en type krydderpasta med en søt smak. Dette skiller seg radikalt fra den kjente smaken på basilikum, hvitløk og pinjekjerner vi vanligvis forbinder med pesto. I stedet fokuserer søt pesto på å bringe frem en rik, søt og kompleks smaksprofil, ofte ved bruk av frukt eller nøtter.

Dessertpeso kan inkludere ingredienser som sukker, honning, sjokolade, mandler, hasselnøtter og til og med kaffe. Denne kombinasjonen skaper ovnen en søt, kremet og litt crunchy tekstur. Dessertpesto er ideell for bruk i baking, som et tillegg til pannekaker eller vafler, eller som en deilig topping for iskrem eller fruktsalat.

Det er mange variasjoner av søt pesto, og oppskriftene kan varieres basert på personlig smak og preferanse. For eksempel kan en søt pesto lages med tørket frukt som aprikoser, dadler eller fiken og søtet med honning eller agavesirup. En sjokolade- og nøttepesto kan lages med hasselnøtter og mørk sjokolade, mens en mer eksotisk variant kan inkludere kaffe- og kakaobønner.

Det er også en annen type av søt pesto kalt «rød pesto». Denne versjonen bruker soltørkede tomater som hovedingrediens og har en naturlig søt smak. Rød pesto er flott å bruke på pasta, som en marinade för kylling eller fisk, eller som en smaker til bakte grønnsaker. Den kan også brukes som basen i en deilig bruschetta.

Søt pesto er ikke bare en deilig og variert saus, men også ernæringsrik. Frukten og nøttene som er brukt i søt pesto inneholder essensielle vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer. Sjokolade, spesielt mørk sjokolade, gir antioksidanter og kan forbedre hjertes helsen. Mens honning, som er en naturlig sukker, inneholder spor av mineraler og vitaminer.

Hvis du ennå ikke har prøvd søt pesto, anbefaler jeg på det sterkeste at du gjør det. Uansett om du tilbereder det selv hjemme eller kjøper det i en butikk, vil den søte pestoen gi deg en unik smaksopplevelse. Hvorfor ikke prøve å erstatte din vanlige sjokoladesaus med en sjokoladesmak pesto på pannekakene dine neste gang? Du kan bli overrasket over hvor godt det smaker.