Ingredienser
2 rosa grapefrukt 1 liten knoll selleri 1 gulrot 2 ss sorte oliven 50 g pinjekjerner Litt hakket frisk koriander Dressing: 1 ts dijonsennep 1 ts honning 1,5 ss eplecidereddik 2 ss olivenolje salt og pepper
Tilberedning
Skrell og del grapefrukten i båter. Fjern så mye som mulig av hinnene. Rist pinjekjernene i tørr panne til de er gylne. Skrell selleri og gulrot, og riv det grovt. Ta steinene ut av olivenene, og del dem grovt. Rør sammen dressingen, først sennep, honning, salt, pepper og eddik. Rør deretter forsiktig i oljen. Bland dressingen med selleri og gulrot, vend i grapefrukten. Dryss pinjekjerner og oliven over og dryss på koriander.

Mer om Salat med grapefrukt og revet selleri

Å lage en salat som er både sunn og velsmakende, kan være en utfordring for mange. Heldigvis, med enkelheten og friskhet av en salat med grapefrukt og revet selleri, kan du enkelt imponere gjestene dine mens du tilbyr et utsøkt og næringsrikt alternativ. I denne artikkelen vil vi utforske den fristende verdenen av denne unike salatkombinasjonen.

Grapefrukt- og sellerisalat er et utmerket valg for en lett og forfriskende måltid. Grapefrukt er kjent for sin syrlighet og sødme, mens selleri legger til en krisp og jordnær smak. Denne duoen er en sammenstilling av smaker som utfyller hverandre på en nydelig måte, alle sammenbundet med en sitrus-dressing.

For å lage salaten, begynn med å velge en pakke moden grapefrukt. Skjær frukten i halvdeler, scoop ut saftige segmenter og sett til side. Videre, rens og riv selleri i pene strimler. Bland deretter grapefruktbitene og sellerien sammen. For å tilsette en extra nivå av friskhet, dryss litt finhakket persille.

Når det gjelder dressingen, prøv en enkel sitrusdressing. Kombiner ferskpresset grapefruktjuice med en skje med honning, litt olivenolje og et dryss havsalt. Denne dressingen vil bidra til å forsterke smaken av både grapefrukt og selleri, mens den gir en fantastisk balanse mellom søte, sure og salte smaker. Drypp litt over salaten rett før servering for å unngå å gjøre salaten soggy.

Sist men ikke minst, er det verdt å merke seg at denne salaten er flott for de som holder et øye med vekten sin. Tross alt er både grapefrukt og selleri lavt i kalorier, men høyt på fiber, noe som bidrar til å holde fordøyelsessystemet sunt og hjelper til med vekttap. I tillegg er grapefrukt kjent for å være en kraftig kilde til vitamin C, som kan bidra til å styrke immunforsvaret. Selleri, på den annen side, er fullpakket med både vitamin K og vitamin A.

Å lage salat med grapefrukt og revet selleri er ikke bare en enkel oppgave, men det er også en flott måte å introdusere unike smaker og næringsstoffer til ditt daglige kosthold. Denne deilige kombinasjonen er sikkert et sunt og velsmakende alternativ, enten du har lunsj for deg selv eller underholder gjester på en spesiell anledning. Prøv å lage din egen grapefrukt og sellerisalat i dag!.