Salat med hummer, asparges og cherrytomater

Ingredienser
1 hel hummer ca 800 g Salt 4 grønne asparges 6 cherrytomater Salt Basilikum 2 skiver loff 1 ss majones 1 ss crème fraîche 1 ss dill, finhakket 1 lime
Tilberedning
Legg hummeren 15 min i fryser slik at den sovner. Kok opp 2 ltr vann. Smak til med salt, det skal smake som sjøvann. Legg i hummeren med hodet først når det fosskoker. Kok opp og la det småkoke i 5 min. Avkjøl hummeren i laken. Skrell asparges. Kok dem 3 min i lettsaltet vann. Avkjøl i isvann. Del cherrytomater i to. Stek dem i en panne med olivenolje til de er brune. Avkjøl. Strø over litt salt og finhakket basilikum. Rist loffskiver. Bland sammen majones med crème fraîche, dill og saften av 1 lime. Vri halen av hummeren. Fjern skallet. Knus skallet på klørene forsiktig med en hammer og ta ut hummerkjøttet. Legg en loffskive på hver tallerken. Legg på hummer, asparges og tomater. Ha på en god klatt med dillmajones.

Mer om Salat med hummer, asparges og cherrytomater

Salat med hummer, asparges og cherrytomater er en matrett som virkelig vet å fortrylle smaksløkene. Den har en flott balanse mellom hav, jord og hage, og et mangfold av smaker og teksturer som er sikker på å begeistre gourmetelskere. Men like viktig som opplevelsen på tallerkenen, så ligger det en fascinerende historie bak denne delikatessen.

Opprinnelig ble hummer sett på som mat for de fattigere klassene, og enkelte stater som Amerika hadde til og med lover som begrenset hyppigheten av denne skjellskapningen på arbeiderklassens meny. På 1800-tallet begynte den imidlertid å få et rykte som en luksusvare, og i dag er den en høyt verdsatt delikatesse verden over. I denne salaten spiller hummeren hovedrollen, men får viktig tilleggsmak fra grønnsaker som asparges og cherrytomater.

Asparges, med sin lette, men distinkte smak, gir en fin kontrast til hummerens styrke. Denne årstidens grønnsak gir også en knasende tekstur som balanserer hummerens myke konsistens. Cherrytomater, på den annen side, gir en søt og litt syrlig note som skjærer gjennom hummerens rikhet. Tomater er, akkurat som hummer, en matvare som har gjennomgått en stor forvandling i folks oppfatning gjennom historien. Opprinnelig ble de sett på som giftige i Europa, men i dag er de en av de mest elskede ingrediensene i matlaging over hele verden.

Det er også viktig å merke seg hummerens ernæringsverdi i denne salaten, da den er rik på protein og inneholder viktige vitaminer og mineraler som vitamin B12 og sink. Sammen med asparges, som er en god kilde til kostfiber og cherrytomater, full av antioksidanter; Denne salaten er ikke bare deilig, men også næringsrik.

Til slutt er det verdt å nevne at denne salaten ikke bare er perfekt for forretter, men også som en hovedrett, avhengig av porsjonsstørrelse. Det kan også serveres på ulike anledninger, enten det er en avslappet lunsj på en solrik sommerdag, en romantisk middag for to, eller et formelt middagsselskap. Med sin fargerike presentasjon, raffinerte smaker og sjenerøse servering av luksuriøs hummer, er denne salaten alltid en vinner.

Legg igjen en kommentar