Ingredienser:

5-6 kyllingfileter 2-3 ss smør 2 finstrimlede røde chili 3-4 ss presset lime/sitron ½ dl god olivenolje 4 dl hele røde linser 15-20 hvitløksbåter 1 liter finskåret isbergsalat 2 pakker småsalat (baby leafs) 1 rød + 1 gul paprika raust med høvlet parmesan

Tilberedning:

Skjær kyllingen i grove strimler som blandes med limesaft, chili og olje. La trekke noen timer i kjøleskap. Skrell hvitløk og skjær salat i biter og paprika i strimler. Stek salamiskivene over svak varme i sitt eget fettt il de blir sprø. La renne av på kjøkkenpapir. Kok linsen ei lettsaltet vann 8-10 minutter. La hvitløksbåtene koke med de siste 4-5 minuttene. Stek kyllingstrimlene med marinaden i smør ca 5 minutter. Fordel salat, grønnsaker, nykokte avrente linser og kylling på store tallerkener. Pynt med parmesan.

Porsjoner:
6

Mer om Salat med kylling og linser

Salat med kylling og linser er en fantastisk rett som kombinerer en rekke næringsrike ingredienser. Det er ikke nok å bare hive sammen grønnsaker og kjøtt for å lage denne salaten, det er viktig å balansere smakene for å skape en tiltalende rett. Den blander ulike teksturer og smaker, fra det milde løvet av salat til det rike, jordiske preget av linser, alt sammen forsterket av kyllingen som bringer proteinet i blandingen.

Når det gjelder ernæring, er salat med kylling og linser en sunn og balansert rett som gir en overflod av helsefordeler. Linser er rike på fibre som bidrar til å forbedre fordøyelsen og redusere risikoen for hjertesykdom. De tilbyr også en god mengde plantebasert protein, noe som gjør dem til et passende alternativ for vegetarer og veganere. Kylling, på den annen side, er en utmerket kilde til magert protein og viktige mineraler som kan bidra til å styrke immunforsvaret.

I tillegg til ernæringsfordelene, er salat med kylling og linser også utrolig smakfull. Det unike ved denne retten ligger i dens mangfold av smaker og teksturer. Denne salaten er vanligvis krydret med en rekke urter og krydder, inkludert persille, mynte og hvitløk, noe som gir en frisk og spennende dimensjon til den generelle smaken. En lys dressing av sitronsaft og olivenolje forbedrer den naturlige sødmen i linsene og gir retten en høy notat av syrlighet.

En annen fascinerende faktor er at salat med kylling og linser er et herlig fleksibelt måltid. Du kan servere det varmt om vinteren, som en trøstefull og nærende tallerken. På sommeren, serveres det kaldt som en forfriskende rett – perfekt for en sen lunsj i solen. Selv er den ideell som en fargerik sideparabol i festlige anledninger, eller som en kjernesalat for daglig måltid.

Det er ingen tvil om at salat med kylling og linser er mer enn bare en enkel blanding av ingredienser. Ut over dens ernæringsmessige fordeler og kulinariske appell, symboliserer denne retten det fantastiske ved det varierte, fargerike og velsmakende utvalget av matvarer som er tilgjengelige for oss. Fra den myke lettelsen av salatbladene til det kjøttfulle bittet av kylling til de hardkokte linsene, er denne salaten et visuelt og smaksmessig festmåltid som er både tilfredsstillende og helsebringende. Ta en bit, og du vil umiddelbart få en forståelse for den harmoniske blandingen av teksturer, smaker og ernæringsfordeler som den tilbyr. Salat med kylling og linser er virkelig et deilig, næringsrikt og allsidig måltid som fortjener en plass i ethvert kjøkken.