Ingredienser
1 kg lettsaltet storfekjøtt i store terninger (bog) 2 ½ liter kraft 3 gulrøtter 3 løk 1 liten knollselleri 1 stilk stangselleri 8 sorte pepperkorn ½ laurbærblad 2 purrer 1 bunt finhakket persille
Tilberedning
Vask og rens alle grønnsakene. Skjær dem i terninger, purren i ringer. Kok opp kraften og legg i kjøttet. Skum av kraften godt. Tilsett pepper og laurbærblad. La kjøttet koke i ca 20 minutter, tilsett de ”harde” grønnsakene og kok i 15 minutter. Når kjøttet er mørt tilsettes purre og persille. Smak eventuelt til med salt. Serveres med ferskt brød/flatbrød og smør.

Mer om Salt kjøttsuppe

Salt kjøttsuppe er en tradisjonell, norsk rett som har blitt en populær og sentral del av norsk matkultur. Ordet kommer fra to ingredienser som er grunnpilarene i retten. Først brukes saltet kjøtt eller svinekjøtt, og det kombineres med suppe laget av grønnsaker og kraft.

Suppen har en rik og dyp smak grunnet lang koketid. Et viktig punkt å merke seg når man tilbereder salt kjøttsuppe, er at alt saltet kjøtt trenger en forvask for å fjerne overflødig salt før det legges i kjelen. Deretter blir kjøttet lagt i kaldt vann for å trekke ut enda mer salt, og dette bidrar også til at kjøttet blir mørt og saftig.

En viktig detalj med salt kjøttsuppe er seleksjonen av grønnsaker. Tradisjonelt sett blir poteter, gulrøtter, selleri, løk, og kålrot ofte brukt i denne retten. Kvaliteten og friskheten av grønnsakene spiller en stor rolle i å skape den herlige smaken og aromaen av suppen. Dessuten, selv om det er enkelt å lage salt kjøttsuppe, er det en tidskravende prosess da kjøttet og grønnsakene skal langtidskokes for å virkelig trekke ut all smak.

Til tross for sin enkelhet, er dette en rett som kan varieres på utallige måter. Noen foretrekker å tilsette ekstra krydder for å gi suppen mer «punch», mens andre holder seg til den tradisjonelle oppskriften. En annen måte å variere suppen på er å bruke forskjellige typer grønnsaker, avhengig av hva som er tilgjengelig i sesongen. På denne måten kan du få en litt annerledes smak hver gang du lager suppen.

Denne retten kan serveres både som hovedrett og som forrett. Den er også ideell for kalde vinterdager når du trenger noe varmt og næringsrikt. Salt kjøttsuppe er både enkel og smakfull og vil garantert imponere gjestene dine. Kombinert med hjemmebakt brød, vil dette bli et måltid som virkelig varmer.

Avslutningsvis, er salt kjøttsuppe ikke bare en deilig rett, den er også en viktig del av norsk kultur og tradisjon. Enten du er en erfaren kokk eller en nybegynner i kjøkkenet, er denne retten enkel å lage, men kan kreve litt tid. Men, den fantastiske smaken og følelsen av et hjemmelaget måltid er absolutt verdt innsatsen.