Ingredienser

600 g Flatbiff av kalv
4 Skiver Parmaskinke
4 kv Salvie, frisk
1 1/2 dl Tørr hvitvin
Smør

Potetmos:
1/2 kg Potet
100 g Smør
Salt og pepper

Tilberedning

Dersom du bruker kylling: Skjær løs brystfiletene fra skroget, eller bruk 2-4 ferdigfileterte kyllingbryst. Skjær filetene fri for fett, legg dem på et stort stykke plastfolie, og brett det over. Sørg for at det er plass til at filetene kan «vokse». Bruk en kjøtthammer eller en kjevle, og bank forsiktig på brystene slik at de blir dobbelt så store, og minst dobbelt så flate. Salte og pepre filetene lett.

Om du bruker kalv: Skjær flatbiffen i 8 skiver, og bank dem ut på samme måte som for kyllingbrystet. Beregn 2 skiver pr. person. Ha et par ss smør sammen med litt olje i en stekepanne på sterk varme.

Ha kyllingbrystene (eller kalvefiletene) i pannen, og legg en eller to striper parmaskinke over hvert stykke. På toppen har du salvieblad. Stek i om lag ett minutt, og så snu. Stek videre i ett minutt og snu enda en gang.

Du må selv vurdere når brystene er ferdige, men på en ganske sterk varme trengs ikke mange minuttene. Det er fint med litt sterk varme til å begynne med for å få en fin farge på kjøttet, men etter ett minutts steking på hver side, kan du gjerne skru varmen ned noe. Stek gjerne i flere omganger.

Når filetene er ferdige, ta dem ut og hold dem varme. Tilsett hvitvin til pannen, og deglasér den på denne måten. Bruk en tresleiv for å få med deg alle biter som sitter fast i pannen. La vinen frese litt, og tilsett et par ss smør.

Legg potetmos på den ene halvdelen av tallerkenen, og erter på den andre. Filetene har du på toppen. Hell over litt stekesjy til sist.

Framgangsmåte Potetmos :

Lag først potetmosen: Skrell poteter, og kok dem. Mos dem og tilsett 100 g godt smør.

Smak til med salt og pepper.