Ingredienser
2 ss smør 600 g seifilet 2 ss sennep, fin Salt og pepper 100 g linser, lagt i bløt over natten 6 dl kraft 1 laurbærblad 2 fedd hvitløk Salt og pepper 8 gulrøtter Saft av 2 sitroner 1 dl vann 1 ss sukker 2 ss smør Friske urter til pynt
Tilberedning
Smør en ildfast form med smør. Del seien i fire like store deler og legg i formen. Stryk på et tynt lag med sennep. Strø over salt og pepper. Bak seien 8 min på 200 °C i ovn. Kok linser med kraft, laurbær og hvitløk til de er møre. Ta ut linsene og kok kraften inn til den tykner. Vend linsene i kraften ved servering. Smak til med salt og pepper. Vaks og skrell gulrøtter. Kok dem i sitronsaft, vann, sukker og smør til kokevannet tykner. Anrett gulrøttene på tallerken. Legg på seistykkene og linsene. Pynt med friske urter.

Mer om Sei bakt med sennep

Sei er en allsidig og undervurdert fisk som er et populært valg blant norske sjømatelskere. Sei bakt med sennep er en velsmakende og næringsrik rett som utnytter det beste fra dette havets underverk. Denne artikkelen vil gi deg mer innsikt i hvordan du kan lage og nyte denne bemerkelsesverdige retten, og gir deg også mer informasjon om seiens ernæringsprofil.

Å lage sei bakt med sennep er en enkel, men sofistikert kulinarisk affære. Ingrediensene er enkle og lett tilgjengelige, og prosessen involverer minimalt med forberedelser. Sei fileteres og plasseres i en ildfast form, og en blanding av sennep, krydder og urter smøres på toppen før den bakes til perfeksjon. Kombinasjonen av seiens milde, fløyelslette kjøtt og sennepens distinkte, skarpe smak skaper en spennende kontrast som får tennene til å løpe i vann.

Sei er en allsidig fisk som kan kombineres med en rekke friske grønnsaker og stivelse for å lage et balansert måltid. Grønne bønner, gulrøtter, poteter, og en frisk salat er populære akkompagnementer til sei bakt med sennep. Denne retten kan også serveres med en deilig, hjemmelaget remoulade eller tartarsaus for en ekstra smakspiff.

Når det kommer til ernæring, er sei et utmerket valg for helsebevisste mennesker. Det er en god kilde til protein, vitamin D, og omega-3 fettsyrer, som alle er essensielle for god helse. Omega-3 fettsyrer er spesielt kjent for å støtte hjertehelsen, og også for deres anti-inflammatoriske egenskaper. I tillegg er sei lav i fett og kalorier, noe som gjør det til et godt valg for de som ønsker å opprettholde en sunn vekt.

Sei bakt med sennep er mer enn bare et måltid, det er en opplevelse av det norske sjølivet. Det kombinerer skjønnheten og mangfoldet av det norske havet med nasjonens kulinariske tradisjoner, noe som resulterer i en rett som er like deilig som den er nærende. Så neste gang du er i humør for sjømat, husk å prøve ut sei bakt med sennep. Du kommer ikke til å angre på det!

Alt i alt, sei bakt med sennep er en deilig og næringsrik rett som er lettvint å lage. Den blander smakene på en slik måte at den fremhever seiens naturlige smak samtidig som den gir retten en spennende profil. Denne retten er et must å prøve for enhver sjømatelsker!.