Ingredienser
800 g seifilet 2 tomater 8 skiver bacon 1 ss hakket gressløk
Tilberedning
Rull en baconskive rundt et passe stort seistykkke. Krydre med salt og pepper. En halv tomat legges på toppen. Pakk inn i alumiumsfolie, alternativt bakepapir. Grilles 8-9 min på middels varme. Pakk opp, nyt aromaen og spis! Nybakt brød er godt til.

Mer om Sei med bacon og tomat

Sei med bacon og tomat er en klassisk skandinavisk rett som kombinerer rike og robuste smaker til en uimotståelig kombinasjon. Den milde og delikate smaken av seifisken komplementeres av bokstavelig talt røykfylt smak av bacon og den subtile sødmen fra tomat. Originalt erret basert på friske ingredienser som er rikelig tilgjengelige i regionen, noe som gjør det til et sunt og næringsrikt måltid.

Gitt seiens allsidighet, er det mange variasjoner av denne retten å finne. En populær versjon inkluderer en kremet saus laget av fløte og hvitvin for å tjene som en kontrast til baconets salte smak. Andre liker å inkludere friske urter, som dill eller persille, for å bringe en ekstra pop av friskhet til retten.

Å tilberede sei med bacon og tomat krever ikke mye forberedelse. Fisken og baconen stekes først hver for seg, deretter legges de sammen med tomater og eventuelle tillegg. Dette gir hver komponent tid til å utvikle sin fulle smak før de forenes i en harmonisk blanding. Videre kan du velge å servere retten med poteter, salat eller en side av friskt brød for en fullstendig middagsopplevelse.

Det er verdt å merke seg at, selv om denne retten tradisjonelt er laget med sei, kan andre typer hvit fisk som torsk eller hyse være et godt alternativ. Det kan også bli en laktosefri rett ved å utelate kremfløteen eller erstatte den med en laktosefri versjon. Og for de som ser etter en vegetarisk versjon, erstatning av bacon med røkte tofu-biter kan være et interessant alternativ.

Sei med bacon og tomat er ikke bare et eksempel på hvordan tradisjonelle ingredienser kan skapes til innovativ kulinarisk kunst, men også en påminnelse om hvor rike og varierte Norsk matlaging er. Med sine balanserte, friske og robuste smaker, er denne retten en flott måte å oppleve det beste av norsk sjømat på.

Til slutt, selv om sei med bacon og tomat høres ut som en vinterrett, er det rik nok for kalde dager og lett nok for varme sommerkvelder. Denne retten på tvers av sesongene er en testament til sin tidløse appell og allsidighet. Så uansett tid på året, kan du alltid stole på sei med bacon og tomat for en solid og tilfredsstillende måltid.