Ingredienser
4 biter seifilet à 170 g 2 ss olivenolje Salt og pepper 1 brokkoli 1 gulrot i terninger 1 rød paprika i terninger 1 gul paprika i terninger 4 porsjoner couscous 2 appelsiner 2 sjallotløk, hakket 100 g smør Urter, friske til pynt
Tilberedning
Smør en ildfast form med olje og legg i fiskestykkene. Ha salt, pepper og litt olje på fisken og stek i ovn på 180 °C i 12-15 min til fisken er gjennomstekt. Del brokkoli i buketter. Kok grønnsakene i saltet vann i 5 min. Kok couscous som anvist på pakken. Vend i grønnsakene. Smak til med salt og pepper. Rasp skallet av en appelsin og ha skallet i en kjele sammen med løk og smør. Skjær ut fileter av begge appelsinene. Når smøret har kokt opp, has appelsinfiletene i kjelen. Servér appelsinsmør til couscoussalat og fisk. Pynt med friske urter. Det går fint å bruke f.eks torsk, kveite, laks eller annen fisk til denne retten.

Mer om Seifilet med couscous-salat

Seifilet med couscous-salat er en smakfull og næringsrik rett som kombinerer skjønnheten og bountifullness av havmat med de rike, hjemmekoselige smakene av Midtøsten. Denne retten har steget i popularitet siste årene takket være fremveksten av helsebevisst og global kjøkken.

Sei er kjent for sin delikate, hvite kjøtt, lett tekstur og lave fettinnhold. Den er rik på omega-3 fettsyrer, proteiner og vitamin D, noe som gjør den til et ideelt valg for de som ønsker å balansere deres kosthold. I denne retten blir seifileten tilberedt ved å steke den i olivenolje, hvilket gir et krispy ytre og en saftig, smakfull innside.

Couscous, en tradisjonell nordafrikansk rett laget av durumhvete, teknisk sett en type pasta, er på sin side en kilde til komplekse karbohydrater, som gir en jevn energiforsyning. Andre ingredienser i couscous-salaten kan variere, men typisk inkluderer den grønnsaker som tomater, agurk, løk, samt tilsetninger som urter og sitronsaft. Disse ingrediensene tilfører retten en friskhet som kontrasterer de rike smaker av seifilet.

For å lage Seifilet med couscous-salat, starter du med couscous. Kok det i henhold til pakningsanvisningen og la den avkjøles litt. Mens couscousen avkjøles, kutt grønnsakene og bland dem sammen med sitronsaft, olivenolje og krydder. Så steker du seifileten i en varm panne med litt olje til den er gyldenbrun på begge sider. Server fisken på en seng av couscous-salat og nyt.

Seifilet med couscous-salat er en allsidig rett som egner seg godt for hverdagsmiddager, men også for spesielle anledninger. Det er en relativ enkel rett å forberede, noe som gjør den til et favorittvalg for matlaging under uken. Dessuten, med dens balanserte ernæringsprofil, passer denne retten godt for de som er opptatt av å spise sunt og variert.

Så neste gang du leter etter en oppskrift som er både deilig og næringsrik, hvorfor ikke prøve Seifilet med couscous-salat? Denne retten kombinerer det beste fra to verdener, og gir deg muligheten til å nyte både sjømatens forfriskende smaker samt den eksotiske vibrasjonene fra Midtøsten.