Semulepudding med kryddersyltede bær

Ingredienser

* 1 l melk
* 90 g semulegryn
* 30 stk finhakkede mandler
* 3 ss sukker
* 1 stk egg

Kryddersyltede bær
# 1 stk vaniljestang
# 125 g sukker
# 2,25 dl vann
# 1 stk stjerneanis
# 1 stk kanelstang
# 0,25 ss maisennamel utrørt i
# 0,50 dl kaldt vann
# 300 g frossen bærblanding

Tilberedning

1. Kok opp melken og visp i grynene.(Bruk gjerne en kasserolle med belegg, legg evet en rist under kasserollen når den skal stå og koke, slik at grøten ikke svir seg.)
2. Kok under lokk i 15-20 min til grynene er møre. Rør av og til slik at grøten ikke legger seg ved i bunnen.
3. Tilsett mandeldråper ( ev malte mandler, se tips) og sukker. (Brukes mandeldråper vær forsiktig slik at det ikke blir for sterk mandelsmak. Tell dråpene opp i en teskje istedet for å helle direkte fra essensflasken opp i kasserollen.)
4. Avkjøl grøten litt før sammenpisket egg røres inn. Hell grøten over i en form, glassbolle eller i porsjonsformer.
5. Avkjøl puddingen før servering.

Tips: Mandler bør skåldes, dvs legg dem i kokende vann ca 1 min. Det brune «skallet» er da mye lettere å ta av. Mal mandlene eller finhakk dem. Semulepuddingen kan avkjøles i en form før den hvleves på fat elelr den kan serveres i porsjonsformer eller i en glass eller krystallbolle som mor eller mormor gjorde. Sløyfes egget får puddingen en litt fastere konsistens.

1. Kryddersyltede bær Splitt vaniljestangen og skrap ut frøene.
2. Ha alle ingrediensene i en kasserolle, også vaniljestang og frø. Kok opp.
3. Tilsett maisennajevning under omrøring og la laken småkoke ca 2 min.
4. Hell laken over de frossene bærene og la det hele stå og trekke smak minst 5 timer, gjerne natten over i kjøleskapet.
5. Ta ut krydderene før servering.

Tips: Brukes friske bær, bør laken avkjøles før den helles over bærene.

Semulepudding kan servers med rød saus, en kompott av skogs eller hagebær, jordbærpure eller kryddersyltede bær.

Legg igjen en kommentar