Ingredienser: 1 pakke sild, ca 420 g 2 dl crème fraiche 1 SS flytende honning 4 SS majones 1 teskjed hakket dill 2 SS søt sennep 1 teskjed dijonnesennep
Fremgangsmåte: La silden renne av seg og skjær den i ca 2 cm store biter. Smak med crème fraiche med sennep og honning. Bland i resten av ingrediensene i crème fraichen. Vend i silden. La balndingen stå kjølig i ett døgn før servering.
Porsjoner: 6
Kommentarer: (356 kcal/porsjon, 28,15 gram fett/porsjon)
Mer om Sennepssild
«Sennepssild» er en betegnelse på en særegen, smakfull rett fra den nordiske matkulturen som har oppnådd både nasjonal og internasjonal berømmelse. Denne delikatessen er en variant av marinert sild, der sennep gir den en bemerkelsesverdig smaksprofil. Selv om denne retten er en favoritt blant nordmenn, er ikke alle klar over dens fascinerende opprinnelse og de mange måtene den kan tilberedes på.
Opprinnelsen til sennepssild er ganske interessant. Som mange tradisjonelle norske matvarer har sennepssild røtter i behovet for å konservere mat. I gamle dager, når fiske sesongen var over, ble silda marinert, gjerne i en blanding av eddik, salt og sukker, for å forlenge dens holdbarhet. Tilsetningen av sennep til marinaden ga en unik og særpreget smak, og det var slik sennepssild ble til.
Det finnes mange varianter av sennepssild, alt etter hva man foretrekker. Noen liker en sterkere smak av sennep, mens andre ønsker en mildere variant. Det er også mulig å legge til andre smaker som dill, honning, løk eller kremfløte for å skape en mer kompleks smaksopplevelse. Sennepssild kan derfor være en virkelig gourmet opplevelse, og man kan eksperimentere med ulike tilsetningsstoffer for å tilpasse retten til egen smak.
Selv om sennepssild vanligvis serveres som en forrett eller et stykke på et norsk koldtbord, kan det også være en del av hovedretten. Noen serverer det med nye poteter og rødbeter, andre foretrekker å ha det med et stykke rugbrød. De mest eventyrlystne kan til og med prøve å lage en sennepssildpizza!
Prøv sennepssild neste gang du lager en tradisjonell norsk middag, en piknik i det fri, eller til og med i en moderne middagsfest. I tillegg til å være utrolig smakfull, er sennepssild også rik på sunne omega-3 fettsyrer. Dette er bare en av mange gode grunner til at det er på tide å gjenoppdage denne tradisjonelle norske retten.
Til slutt er sennepssild et perfekt eksempel på hvordan tradisjonell mat kan bli ny igjen gjennom kreativitet og innovasjon. Its unike blanding av klassisk og moderne appellerer til både tradisjonalister og de som er eventyrlystne i matveien. Uansett om du liker den akkurat som den er, eller foretrekker å legge til ditt eget preg, er sennepssild et must i det norske kjøkken.
Hurtig å lage. Fantastisk på smak!*