Ingredienser

400 g laksefilet
Salt og pepper
Mel, egg og sesamfrø til panering
Sesamolje til steking

1/2 lotusrot
1 dl sukker
1 dl riseddik

1/2 agurk
1 liten rødløk, finhakket
2 ss av laken fra lotusrot
2 ss koriander, finhakket

Ingefær, syltet
Frisk koriander til pynt

Tilberedning

Del laksefileten på tvers, til to lange strimler. Ha på salt og pepper. Panér først i mel, så i vispet egg, deretter i sesamfrø. Stek 10 sek på hver side i en glovarm panne med sesamolje. Avkjøl og del i skiver.

Skrell lotusrot og del i 1/2 cm tynne skiver. Kok opp sukker og eddik. Stek lotusroten på hver side i sesamolje. Hell over eddik- og sukkerlake. Trekk lotusroten til den er helt mør.

Kutt agurk i små biter. Bland med finhakket rødløk, eddiklake og finhakket koriander.

Legg lotusrotskivene på tallerken. Legg på laks og hell over vinaigrette. Servér med syltet ingefær og frisk koriander.