Krydderblanding:
2 ss malt koriander
8 ss spisskummin
4 ss paprikapulver
1 ss kanel
1 ss løkpulver
1 ss hvitløkspulver
1 ss gurkemeie
1/2 ss malt nellik
Salt er ikke nødvendig, men kan tilsettes om ønskelig.
Bland krydderene godt sammen. Oppbevares på glass. (Jeg ganger oppskriften på 10 så har jeg en stund).
1 ss av krydderblandingen holder til ca 250 g kjøtt.
Bland strimlet kjøtt av kylling, lam, svin eller storfe (kjøttdeig går også fint) med krydderblandingen, og la det stå å trekke i ca. 15 minutter.
Stek kjøttet på panne til det er gjennomstekt.
Serveres i varme pitabrød med strimlet isbergsalat og dressinger.
Dressing 1:
1 beger lettrømme blandes sammen med litt majones og noen fedd hvitløk.
Dressing 2:
Hakket sjalottløk (evt. vanlig løk) blandes sammen med tomatketchup til en tykk saus.
Denne oppskriften er laget av Arne Forslund Bakken på www.hagenpaakleiva.net