Ingredienser
280 gram hvetemel 55 gram kakao 115 gram melis en klype salt 200 gram usaltet smør 1 eggeplomme Fyll: 300 ml kremfløte 175 gram bjørnebærsyltetøy 225 gram mørk sjokolade i biter 55 gram usaltet smør Saus: 675 gram bjørnebær 1 ss sitron saft 2 ss sukker 2 ss kremfløte
Tilberedning
Start med deigen. Sikt mel, kakao, melis og salt i en bolle, lag en grop i midten og ha eggeplommen og smøret i terninger i gropen. Bland dette gradvis sammen med en kjøkkenmaskin eller to gaffler. Kna lett og form deigen til en ball. Dekk til med plastfolie og avkjøl i kjøleskapet i 1 time. Kjevle deigen ut på en lett melet overflate og dekk en stor paiform. Stikk digen forsiktig med en gaffel. Legg over et flak med bakepapir og stek deigen på 180 grader i ca 15 minutter. Ta ut paien og avkjøl. Lag fyllet: Hell fløten og syltetøyet i en kasserolle og kok opp over lav varme. Ta kasserollen av varmen og rør inn sjokoladen og smøret til de er smeltet og myk. Hell sausen over paideigen og sett paien kjølig. Lag sausen: Putt 225 gram bjørnebær, sitronsaften og sukkeret i en blender og kjør til det hele er blitt en saus. Hell sausen over i en bolle og rør inn fløten. Leg paien over på et kakefat og spre de resterende bjørnebærene over paien. Drypp litt saus ved hvert bær, resten serveres separat.

Mer om Sjokolade bjørnebærpai

Sjokolade og bjørnebær er begge delikatesser med høy popularitet over hele kloden. Mange mennesker velger å kombinere disse to for å lage noe unikt og himmelsk, som sjokolade bjørnebærpai. Sjokolade bjørnebærpai er en dekadent dessert som tar de søte, saftige smakene av bjørnebær og parer det vellykket med en rik sjokoladebunn. Men det er mer å utforske enn bare denne grunnleggende beskrivelsen.

Bjørnebær er kjent for sine helsefordeler. De er en utmerket kilde til vitaminer, mineraler og antioksidanter. De bidrar også til fordøyelsen og støtter hjerte- og kognitiv helse. Når du parrer disse med sjokolade, en ingrediens kjent for å forbedre humøret og fremme hjertehelse, blir sjokolade bjørnebærpai ikke bare en deilig dessert, men også en med helsefordeler.

Selv om det å lage sjokolade bjørnebærpai kan virke som en komplisert oppgave, er det faktisk ganske greit. Alt du trenger er en paideig, ferske bjørnebær, sjokolade og litt sukker for å søte inneholdet. Prosessen involverer å bake paiskallet først, lage en sjokoladeganache, lage en bjørnebærfylling og deretter kombinere alt for å lage den endelige paien.

Sjokolade bjørnebærpai er en fleksibel dessert. Hos noen kan du finne varianter av oppskriften der de har inkludert andre ingredienser som bringebær, blåbær eller til og med hvit sjokolade for en ekstra vri. Nøkkelen er å eksperimentere til du finner den perfekte balansen mellom sødme og smak.

Det er mange restauranter og kafeer som tilbyr sjokolade bjørnebærpai på menyen deres, spesielt i sommersesongen når bjørnebær er på toppen av modningen. Dette bidrar til å sikre at smaken og kvaliteten på bjørnebærene er på sitt beste.

Så neste gang du er ute etter å lage en dessert som er både delikat og helsefremmende, hvorfor ikke prøve en sjokolade bjørnebærpai? Den balanserer perfekt sødmen av bjørnebær med rikdommen av sjokolade, og gir en dessert som er sikker på å glede enhver søtsug.