Ingredienser

200 gram god kokesjokolade, grovhakket
50 gram smør
1-3 dl vann eller annen væske
evt. litt anisfrø og frøene fra 1/2 vaniljestang
evt. Calvados, Cointreau eller Cognac

Tilberedning

Varm vann i ei gryte, og ha kaldt vann i isbiter i ei annen gryte. Ha alle ingrediensene i en metallbolle. Smelt sjokoladen og smøret over vannbadet. Når du har en jevn masse, sett metallbollen over det kalde vannbadet. Visp energisk mens blandingen blir kald. Når du har en jevn, fast og luftig krem, ta den av vannbadet. Hvis du fortsetter for lenge, kan du oppleve at moussen blir rar og litt kornete. Det gjør ingenting for smaken, men det kan være lurt å sette bollen over det varme vannbadet igjen, og begynne på nytt – så får du taket på det en gang for alle.

Overfør sjokoladechantillyen til glass eller hva du ønsker å servere i. Sett kjølig til du skal spise.