Ingredienser
300 gram mørk sjokolade 250 gram usaltet smør 5 eggeplommer 5 hele egg 150 gram sukker 120 gram hvetemel
Tilberedning
Smelt smør og sjokolade i ei lita gryte (helst over vannbad) eller i mikroen i rundt tre min. Taes av varmen. Pisk eggeplommer, hele egg og sukker og bland det inn i sjokoladen. Sikt inn mel. Smør små former eller folie formet til små former med litt smør. Hell i sjokoladeblandingen. La stå inntil du skal spise. Forvarm ovnen til 200 grader – 175 grader hvis du har varmluftsovn. Bak formene nederst i ovnen om lag ti min. Kommentar: Jeg brukte LYS kokesjokolade fordi jeg ikke er så glad i mørk sjokolade. Brukte vanlig meierismør med salt. Ellers så halverte jeg blandingen og fikk 8 kaker ut av den i muffinsstørrelse. (brukte et muffinsbrett som jeg puttet folie oppi) De skal være helt flytende inni. Serverte is til.

Mer om Sjokoladefondant

Sjokoladefondant er en populær dessert over hele verden. Selv om mange tror at denne delikatessen har fransk opprinnelse, var det faktisk en britisk kokk, Jean-Georges Vongerichten, som gjorde den populær på 1980- og 1990-tallet. Han hevder å ha kommet med dette oppskrift ved en feiltaking når han tok en kake ut fra ovn for tidlig. Mens overflaten og kantene var faste, var innsiden fortsatt flytende. Dette skapte en unik tekstur som er kjennetegn for sjokoladefondant.

Sjokoladefondant er ikke bare en dessert, men også en kulinarisk utfordring. For å oppnå den perfekte balansen mellom det faste ytre og det flytende indre, kreves det presisjon og tid. Mange oppskrifter anbefaler bruk av mørk sjokolade med høy kakaoprosent for å få en rik og intens smak, sammen med andre ingredienser som smør, sukker og egg.

Den unike strukturen til sjokoladefondant er også grunnen til at det er en favoritt blant mange matelskere. Ved første øyekast kan den se ut som en vanlig sjokoladekake, men ved første bit vil du oppdage det smeltende sjokoladeinnholdet som gir en himmelsk smaksopplevelse. Denne overraskelsen bidrar til populariteten til sjokoladefondant, og er grunnen til at det ofte er en stjerneattraksjon på dessertmenyer.

Sjokoladefondant har også vist seg å være en allsidig dessert. Den kan tilpasses forskjellige dietter, som veganer eller glutenfri diett. Veganvarianter bruker ingredienser som avokado eller tofu i stedet for egg, mens glutenfrie varianter bruker andre typer mel som mandel- eller riskimel. Det kan serveres med iskrem, frukt, eller til og med en dæsj med sprit for en ekstra dybde av smak.

Det er viktig å merke seg at til tross for sin delikate struktur, kan sjokoladefondant være en svært kaloririk dessert på grunn av sitt høye innhold av sjokolade, smør og sukker. Derfor bør det nytes med måte. Ikke desto mindre forblir sjokoladefondant en fantastisk dessert som fortsetter å sjarmere søtsaker over hele verden med sin søte overraskelse inni.

Til slutt, hvis du er en sjokoladeentusiast, må du prøve å lage sjokoladefondant hjemme. Selv om det kan virke utfordrende i begynnelsen, er det absolutt verdt innsatsen. Når du først mestrer denne desserten, vil du helt sikkert imponere dine gjester med din kulinariske dyktighet. Så vær tålmodig, øv deg og nyt hele prosessen med å lage din egen sjokoladefondant.