Ingredienser
300g melis 10ss Nesquick 1 ss vaniljesukker 6-8ss smeltet smør 8-10ss kaffe
Tilberedning
Bland det tørre, ha i det våte, og rød. Spe eventuelt med mer vått til ønsket konsistens. Nok til langpannekake.

Mer om Sjokoladeglasur

Sjokoladeglasur er en søt og deilig pålegg som mange mennesker over hele verden bruker for å dekorere og forbedre smaken på kaker, muffins, donuts og andre bakverk. Glasur blir ofte laget av smør, melis, kakao og vaniljeekstrakt. Men det finnes mange forskjellige oppskrifter og teknikker for å lage sjokoladeglasur, og hver har sin egen unike smak og konsistens.

En av de mest populære typene av sjokoladeglasur er «ganache». Denne kommer fra det franske kjøkkenet og er en rik, kremaktig blanding av halvparten tung krem og halvparten mørk sjokolade. Ganache glasuren er utrolig glansfull og glatt, som gjør den perfekt for å dyppe cupcakes i, til mousse, trøfler, eller som en fylling i lagkaker.

En annen type er «buttercream» eller smørkrem på norsk. Denne er myk, luftig, og har en sterkere vaniljesmak som kan bli en fin kontrast til en mørk sjokoladekake. Smørkrem sjokoladeglasur lages ved å blande smør, melis, kakao og vaniljeekstrakt til en jevn konsistens. Denne typen glasur kan være dekorativ og kan brukes i forskjellige teknikker som rosetter eller bølger på kaker.

For de som foretrekker en sunnere variant, er det også en rekke alternativer. En mørk sjokoladeglasur kan være laget med avokado, usøtet kakaopulver, lønnesirup, vaniljeekstrakt og en klype salt; denne versjonen er betydelig lavere i sukker, samtidig som den er høy i næringsstoffene fra avokadoen.

Men sjokoladeglasur er ikke bare begrenset til kaker og cupcakes. Det kan også bli brukt på forskjellige typer kreative desserter, som for eksempel kombinert med frukt som jordbær eller banan for å gi dem en luksuriøs smaksopplevelse. Sjokoladeglasur kan også brukes til å forbedre smaken på kaffe, iskrem og andre søtsaker som kan ha godt av en rik sjokoladesmak.

I konklusjon, sjokoladeglasur er et utrolig variabelt element i baking som kan gi en ekstra dimensjon av smak til mange desserter. Enten du foretrekker en rik ganache, en luftig smørkrem, eller en sunnere versjon med avokado, er det alltid en sjokoladeglasur som passer din personlige smak perfekt.