Sjokoladekake med blåbærlokk

Ingredienser
1 pakke søt, fet og ikke for grov havrekjeks sukker eggehviter ca 1 kg mørk sjokolade kokosfett valnøttolje 100 gram sukker 1/3 l fløte Amarettolikør 8 gelatinplater 3 dl ublandet blåbærsaft Jordbær
Tilberedning
Knus kjeksen og bland dette med sukker og eggehvite og stek ved 170 grader i 5-8 minutter i smurt form. Smelt sjokoladen, med kokosfett og valnøttolje, sukker og fløte i vannbad( dvs rør i alt dette etter primnærsmelting av fett og sjokolade.) Rør i amarettolikør. Rør inn 4 utvannede gelatinplater. Legg skoloademassen på kjeksbunnen. Sett til avkjøling. Lag så litt blåbærgele av ublandet blåbærsaft, og 4 gelatinplater. Når dette begynner å stivne, helles det på kaken. Avkjøl, og anrett i små stykker. Server gjerne med litt jordbær ved siden av.

Mer om Sjokoladekake med blåbærlokk

Sjokoladekake med blåbærlokk er en unik og deilig dessert som har blitt utrolig populær i løpet av de siste årene. Det er blant de få dessertene som kombinerer det rike og smakfulle sjokoladekake grunnlaget med et friskt, fruktig blåbærlokk for en søt og bitre smaksopplevelse.

Blåbær er kjent for sine antioksidanter, og dette overflødig elementet legger til et sunt vri på din vanlige sjokoladekake. Sjokoladebunnen er normalt laget av høykvalitets mørk sjokolade, som også har sine egne helsefordeler, som å forbedre hjertehelsen og fremme bedre hjernefunksjon. Når disse to komponentene kombineres, får du ikke bare en utrolig velsmakende kake, men også en som er bra for deg.

For å skape denne forbløffende kaken, begynner du med å lage den mørke sjokolade basen. Du vil vanligvis bruke smør, sukker, egg, mel og kakao. Prosessen innebærer først å blande de tørre ingrediensene før de våte ingrediensene tilsettes. Etterpå helles blandingen i en kakeform og stekes i ovnen til den er ferdig. Mens sjokoladekaken steker, kan du begynne å forberede blåbærlokket.

Blåbærlokket er hovedsakelig laget av friske blåbær, sukker og vann kogt sammen til en tykk, saftig saus. Mens noen oppskrifter bare bruker sukker for å søte blåbærene, kan du også bruke honning eller agave nektar for en noe sunnere vri. For å lage blåbærlokket, legg blåbær, sukker og vann i en liten gryte og la det koke på lav varme. Etter det skal det sakte tyknes til det har en jam-lignende konsistens. Når sjokoladekaken er ferdig, tar du den ut av ovnen og lar den avkjøle før du smører på blåbærlokket.

Å servere en sjokoladekake med blåbærlokk kan virke komplisert, men det følger egentlig bare matlagingsprinsippet om å balansere smaker. Den mørke, rike sjokoladen skaper en base med dyp smak, mens det søte og litt syrlige blåbærlokket gir en behagelig kontrast som lyser opp hver bit. Uansett anledning, er sjokoladekake med blåbærlokk et utmerket valg for din neste dessert.

Alt i alt, sjokoladekake med blåbærlokk er en fantastisk kulinarisk oppfinnelse som bringer det beste av både frukt og konfekt sammen. Dessuten gir det oss en unnskyldning til å inkludere mer sjokolade og blåbær i vårt daglige kosthold. Denne smakfulle kakene vil helt sikkert tilfredsstille enhver søt tann i flere aldre, og alltid være et hit på enhver sammenkomst. Prøv det ut for din neste store begivenhet, og forbered deg på å gi ut oppskriften til alle dine gjester.

Legg igjen en kommentar