50 g Soyaolje
50 g Smør
200 g Sukker
5 Egg
150 g Mørk sjokolade, 70% kakao
75 g Hvetemel
75 g Pistasjenøtter
Morellsaus:
350 g Moreller i boks
150 g Sukker
1 Vaniljestang
3 ts Maisennamel
Sett stekeovnen på 170 grader.
Soyaolje gjør kaken saftig. Bland soyaolje, smør og sukker i kjøkkenmaskin og pisk til smidig deig, ca. 10 minutter.
Hakk sjokoladen grovt opp og ha den i en bolle. Dekk til med al-folie. Smelt sjokoladen over middels varme i vannbad.
Del eggene: plommer og hviter for seg. Pisk eggehvitene stive.
Ha eggeplommer i smør/sukkerblandingen, og bland alt sammen. Rør sjokoladen glatt og løft den inn.Vend forsiktig inn stivpiskede eggehviter.
Tilsett siktet hvetemel og grovhakkede pistasjnøtter, valnøtter eller andre typer nøtter.
Hell røren over i smurt springform. Stek kaken i 20-25 minutter.
Kaken skal fortsatt være saftig og myk, og ha et litt rått preg. Avkjøl kaken på kakerist.
Framgangsmåte Morellsaus :
Det er flott å bruke hermetiske «sure» moreller til dette. Om en bruker friske eller frosne kirsebær i stedet, tilsett litt vann og la morellene koke litt lenger i vannet enn følgende oppskrift:
Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Kok opp saften fra bærene sammen med sukker, vaniljestang og frø. Kok forsiktig opp. Rør inn maisenna rørt ut i litt kaldt vann. Tilsett bærene. Avkjøl sausen litt før servering.