Ingredienser

200 g mørk sjokolade av god kvalitet, i biter
70 g smør i biter
3,5 dl kremfløte
2 store egg, helst økologiske
1 spiseskje skotsk whisky
2 spiseskjeer lynghonning
400 g sukker
200 g sesamfrø

Tilberedning

Smelt sjokolade og smør i en bolle over småkokende vann i en kasserolle. Halvvisp fløten i en annen bolle til det er myke topper (ikke for stiv krem). I en tredje bolle visper du egg og honning til det er luftig og lett, deretter «bretter» du forsiktig inn whisky, den smeltede sjokolademiksen og kremen så du ikke mister for mye av luftigheten.

Hell blandingen over i små kalde vinglass eller dessertskåler, og la dem stå i kjøleskapet i minst en time før servering.

Sesamkaramell:

Ha sukker og åtte spiseskjeer vann i en kasserolle på medium varme. Rør sammen til det blir en sirup. La det koke til det er blitt lys gyllent, så tilsetter du sesamfrøene og fortsetter å la det koke til det er mørk gyllent.

Hell blandingen over på et oljet bakebrett eller på oljet sølvpapir. Bruk en kniv til å smøre det utover til blandingen er ca. en halv cm tykk.

La det stå og kjøle seg i et kvarter, og du får en svær sesamfrøkaramell-kjeks. Del den opp slik du ønsker det.