100 gr. smør
75 gr. sukker
75 gr. brunt sukker
1 egg, halvvispet
140 gr. siktet hvetemel
3/4 ts. bakepulver
25 gr hakkete mandler
1/2 plate hakket dronningsjokolade
Rød smør og allt sukkeret «hvitt». Bland bakepulver i melet og tilsett deretter det siktede melet vekselsvis med egget. Tilsett hakkete mandler og sjokolade tilslutt.
Settes med skje på smurt plate (eller bakepapir) ved 190 – 200 grader øvest i ovnen til de er gyllenbrune og sprø.
Avkjøles på rist og oppbevares i kakeboks.
I år brukte jeg 70 prosent sjokolade istedenfor dronningsjokolade (samme mengde) – nydelig!
Jeg bruker bakepapir og jeg bruker fingrene til å sette dem på platen og trykker dem litt flate med fingra. Er deigen for klissen til at det er mulig å bruke fingra, ha i litt mer mel. De eser ut i bredden + i høyden, så de trenger å trykkes litt flate + å ha god plass på plata. Mengde deig til hver kake: ca. 1-2 ss.
Jeg steker dem 200 grader i 9 minutter i min ovn.
Den mengden jeg vanglivis bruker er x 4 av denne her.