Ingredienser
Deig: 125 g smør, romtemperert 3 dl mel 2 1/2 ss vann, kaldt Fyll: 1 rød paprika i biter 100 g sjampinjong i biter 400 g blandede skalldyr 2 ss smør Salt og pepper 2 ts karri 2 dl H-melk 2 dl fløte 5 egg 1 dl ost, revet
Tilberedning
Smuldre mel og smør i en bolle. Bruk fingertuppene. Arbeid forsiktig til alt er finfordelt. Tilsett vannet og arbeid deigen raskt sammen. Sett deigen kaldt og la den stå 1 time. Kjevl ut deigen. Fordel i form, godt oppover kanten, og prikk med gaffel. Stek ved 200 °C i ca 10 min. Stek paprika, sjampinjong og skalldyr i smør og krydre med salt, pepper og karri. Pisk sammen melk, fløte og egg. Fordel fyllet med eggemelken i paiskallet og stek i ovn på 180 °C i ca 30 min. Ha revet ost på toppen og gratiner på 200 °C de siste 5 min. Servér med salat, brød og en god dressing.

Mer om Skalldyrpai

Skalldyrpai er et vidunder av sjømsmat, som sørger for at du kan nyte de utsøkte havsmaker uansett hvor du er. Denne delikatessen er høyt verdsatt blant sjømatelskere, ettersom den er laget av ferske, utvalgte skalldyr blandet med aromatiske urter og krydder som gir en utsøkt smak.

Den mest bemerkelsesverdige tingen om skalldyrpai er dens unike blanding av ulike skalldyr. Ingrediensene kan variere etter sesong, men de vanligste inkluderer krabbe, hummer, reker, østers og blåskjell. Noen oppskrifter legger til et snev av hvitvin for å forbedre smaken, mens andre bruker krem for å lage en rikere fylling. Men det som virkelig realiserer dette måltidet, er den perfekt stekte pai skorpen som fanger alle de velsmakende juicene inni.

Skalldyrpai er også kjent for sin ernæringsmessige verdi. Den er full av proteiner, omega-3 fettsyrer, vitaminer og mineraler som kommer fra de forskjellige skalldyrene. Selv om det er en kilde til sjømatproteiner, er det viktig å merke seg at dette måltidet også kan inneholde høye nivåer av kolesterol på grunn av kremet og ofte tilsatt smør eller margarin.

Selv om skalldypai er delikat og krever litt tid og tålmodighet å lage, er den vel verdt innsatsen. Fra å forbedre smakene gjennom sakte komfyret til å lage den perfekte pai skorpen, vil hvert trinn i oppskriften bringe deg nærmere et mesterverk av sjømat. Det er viktig å huske at ferskhet er nøkkelen til en god skalldyrpai. Derfor anbefales det å bruke ferske ingredienser når det er mulig, spesielt skalldyrene.

Til slutt, skalldyrpai er en flott rett som kan serveres ved enhver anledning, enten det er en formell middag, en familiegjenforening eller bare en rolig helgemiddag hjemme. Med sin utsøkte smak og næringsrike sammensetning, vil den utvilsomt etterlate et markertinntrykk på gjestene dine. Så neste gang du har lyst til å utforske de forskjellige smakene av havet, hvorfor ikke prøve en deilig skalldyrpai?.