1 kg. reker (absolutt best med ferske, men frosne kan i nøden brukes. Beregn da 1.5 kg.)
1 løk
3-4 ss smør eller olje
2 gulerøtter
2-3 tørkede laurbærblad
3-4 ss tomatpure
2 l. vann
1 liter kremfløte
1/2 flaske hvitvin
hvit pepper
sitronsaft
maizena til jevning
en dash konjakk (evt.)
Skrell rekene og sett de i kjøleskapet.
Ha smør/olje i en stor kjele. Surr rekeskallet (med hoder) i olje/smør på middels varme. Tilsett tomatpure, hakket løk, hakkede gulerøtter,laurbærblad samt 2 liter vann. La dette småkoke i 10 min.
Trekk gryten til siden og la kraften trekke, men ikke koke i ytterligere
10 min. Sil kraften og ha den silte kraften tilbake i rengjort gryte.
Tilsett hvitvin. La kraften koke uten lokk til den er redusert med 1/3 del.
Tilsett deretter fløten og kok på svak varme i 10-15 min.
Suppen jevnes med maizena utrørt i litt melk/fløte.
Smak den til med hvit pepper og friskpresset sitronsaft.
En dash konjakk i suppen setter en ekstra spiss på den.
Rekene fordeles i suppebollene før suppen has i.