Ingredienser:
Kok opp en mengde makaroni. Kok opp hvit saus (melk, mel, smør, salt og litt pepper) Tilsett 2-3 eggeplommer i hvit saus etter at den er ferdikokt Pisk 2-3 hviter fra egg stivt. Bland makaroni, hvit saus og evt.skinkebiter i en ildfast form, bland lett sammen, bland ca 2/3 av eggehviten i denne gratengen. Dette skal røres veldig lett og forsiktig inn. Rør minst mulig. Stryk resten av eggehvtien på toppen av gratengen som et lokk.

Fremgangsmåte:
Stek i ca. 40 min.

Om Skinkegrateng

Skinkegrateng er en kremet og rik matrett som har vært en stående favoritt blant norske husholdninger i flere generasjoner. Den kombinerer de velkjente smakene av skinke, makaroni og ost i en velsmakende gryterett som kan serveres både til hverdags og på fest. Men samtidig er dette en rett omgitt av mange nyanser og variasjoner, og det er alltid rom for å tilføye sin egen personlige touch.

En ganske vanlig versjon av skinkegrateng i Norge inneholder ofte en blanding av makaroni, skinke og et slags ostesaus. Imidlertid, kan rettens variasjoner være like forskjellige som de mange norske dialekter. I enkelte deler av landet kan du finne skinkegrateng laget med poteter i stedet for makaroni, eller med en blanding av ulike grønnsaker lagt til for ekstra smak og tekstur. Noen foretrekker å bruke kremet saus, mens andre vil heller ha en mer tradisjonell ostsauce.

En annen interessant aspekt ved skinkegrateng er dens allsidighet. Denne hjertevarmende retten kan tilberedes både som hovedrett eller som en side servering, og passer utmerket til både lunsj og middag. I tillegg er skinkegrateng en utmerket måte å bruke opp rester fra forrige måltid på. Er det litt skinke igjen fra middagen dagen før? Kutt det opp og legg det i gratengformen sammen med makaroni og ost.

Hvordan du serverer skinkegrateng kan også være kreativt. Tradisjonelt sett, blir denne deilige retten ofte servert med tyttebær, en saus, eller en valgfri side av grønnsaker. Imidlertid, hvis du vil prøve noe litt annerledes, kan du servere din skinkegrateng med frisk salat eller lage en frisk og fruktig salsa for å balansere ut den kremete og rike smaken av retten.

Hvis du ikke allerede har laget skinkegrateng, så vil det være en flott tillegg til din kulinariske repertoar. Det er en allsidig rett som kan være så enkel eller så kompleks som du ønsker å lage den. Og sist, men ikke minst, er det en utmerket måte å bringe litt norsk matkultur inn i ditt eget hjem på. Derfor, hvis du er ute etter en oppskrift som er ganske enkel å lage, men som fremdeles leverer i form av smak og tilfredsstillelse, bør du absolutt prøve å lage en skinkegrateng.