Ingredienser:

DEIG:
225 g hvetemel
130 g margarin
4-5 ss vann

FYLL
200 g skinke i strimler eller kylling
1/2 purre
15 grønne oliven som deles (eller sorte oliven)
3 mellomstore championer
200 g revet gulost
5 egg
3 dl melk/matfløte
1/2 kryddermål salt
1/2 kryddermål pepper
1/2 kryddermål muskat

200 grader i ca. 45 minutter på nederste rille.

Tilberedning:

Smuldre margarin og mel. Tilsett vann og arbeid det fort til en deig. Dekk til deigen og sett den kaldt 1/2 – 1 time. Trykk/kjevle deigen ut i en paiform (ca: 30 cm i diameter). Trykk deigen opp langs kanten av formen. Prikk med en gaffel og la den hvile en stund. Halvstek paiskallet i ca. 15-20 minutter på nederste rille i ovnen. Ta paiskallet ut av ovnen og fordel skinkestrimler, sopp, oppskjært purre, oliven og revet ost.

Visp sammen egg og melk/fløte og krydder. Slå blandingen i formen. Stek paien på nederste rille til overflaten er gyllen og fyllet stivnet (ca 30 minutter).

Skinkepaien serveres vam med salat og rømme.