750 g poteter
2 store løk
4 ss smør
3 ss hvetemel
7 dl hønse- eller kjøttkraft
4 dl melk
200 g kokt skinke
3 tomater
salt
pepper
Eplesalat:
«hjertet» av en spisskål
1 grønn paprika
1 rød paprika
noen selleristilker
1 eple
litt grønne bønner
300 g stekt broiler
Dressing:
6 ss olje
4 ss sitronsaft
salt
pepper
Kok potetene og løken møre. Mal det en gang på kjøttkvern. Ha massen i en gryte og tilsett smør og hvetemel. La det koke noen minutter. Spe gradvis med kraft og melk.
Flå tomatene og skjær dem i båter. Skjær skinken i strimler. Ha det i suppen. Smak til med salt og pepper.
Lag eplesalat:
Skjær kålen i tykke strimler. Rens paprikaene og hakk dem. Hakk selleristilkene og riv eplet. Bland alt med grønne bønner og broiler som er skåret i små stykker.
Bland ingrediensene til dressingen. Legg salaten i en skål og hell dressingen over.
Server suppen med salaten ved siden av.