Ingredienser:
br>1 pk. Finnbiff eller 4-500 gram kjøttdeig (bruker som regel kjøttdeig)
1 stor løk
Masse fersk sopp, 1 stor boks hermetisk eller 1 pose frossen soppmix (denne er snadder!)
1 pk. Snøfrisk (naturell, skogssopp eller einerbær)
1 beger rømme/creme fraiche
Fløte eller melk
Evt. maizenna eller Johannesbrødkjernemel
Fremgangsmåte:
br>Stek kjøttet og ha det i en gryte. Stek sopp og løk i pannen og ha dette i kjøttgryten. Ha rømmen i stekepannen og kok den ut med sjyen. Hell den i gryten sammen med det andre.
Tilsett snøfrisken og rør den godt ut. Tilsett litt fløte/melk og la gryten småkoke i et kvarters tid. Tilsett mer melk/fløte etter hvor mye saus du vil ha og jevne gryten med maizenna eller j.b-kjernemel.
Server denne deilige gryten med tyttebærsyltetøy (noen som vet hvor jeg kan få tak i sukkerfritt? Lage selv kanskje?), blomkålmos (eller potetmos/poteter til de som vil ha det) og kokt rosenkål.