Ingredienser

3 1/2 dl melk
1/2-1 pk gjær (25-50gram)
100 gr margarin
1 dl sukker
1 egg (kan sløyfes)
1 ts kardemomme (kan sløyfes)
ca. 9 dl (550 gr) hvetemel
1 porsjon vaniljekrem av pulver eller ferdig vaniljekrem
Kokosmasse

Tilberedning

Stekes ved 240*C i ca. 15 minutter midt i ovnen

* Ta av litt av melet til utbakingen
* Smuldre margarinen i melet
* Varm melken til den er fingervarm, ca. 37*C
* Smuldre gjæren i bakebollen og rør den ut med litt av melken. Bland i resten av melken
* Tilsett melet med margarin, sukker, kardemomme og evt egg
* Rør deigen til den er glatt og smidig, og sett den til heving ca. 1/2 time. (La den heve godt)
* Ta deigen på bordet og elt den jevn. Del den i 10-16 like emner.
* Trill ut som hveteboller og sett dem til heving
* Lag vaniljekrem av pulver eller bruk ferdig vaniljekrem
* Lag en fordypning i hver bolle og legg i en skje krem
* Stek bollene til de er lette og har en lysebrun skorpe
* Rør melis med vann til en glatt, tykk glasur
* Smør melisglasur rundt vaniljekremen mens bollene er lunkne
* Dryss kokosmasse over glasuren