Ingredienser
2 ½ KG KJØTTDEIG 3-4 EGG 1 PK. GELATINPULVER 1 PURRE 1 MIDDELS STOR LØK 1 SS POTETMEL 2 SS GROV HVETE 2-3 DL VANN 1 BOKS VIKINGMELK PEPPER – ALT BLANDES SAMMEN TIL FARSE, OG FORMES TIL PØSER SOM BESKREVET NEDENFOR. TØRRSALTES 1 DØGN ELLER I SALTLAKE: 2-2 ½ døgn (jeg bruker lake): 3 L VANN 600 GR. SALT 75 GR. FARIN
Tilberedning
Jeg former pølsene i bakepapir, og surrer endene med bomullshyssing (samme du bruker når du syr rull). Du kan ev. trekke netting over (fås kjøpt i ferskvareavdelinger) men ikke nødvendig. Noen bruker også å legge pølsene i bomullsklede. Diameter ca. 5-6 cm er passe. Dette er ei stor oppskrift, så det går an å halvere den.

Mer om emnet: Skrap-pølse

Skrap-pølse er en populær type pølse som er tilgjengelig i mange forskjellige varianter. Forskjellige land har sine egne versjoner og tilberedningsmetoder, og skrap-pølse er ikke noe unntak.

En viktig del av den unike kvaliteten til skrap-pølse ligger i dens opprinnelse. Navnet refererer til at dette er en matvare laget av «skrap»; det vil si utsøkte biter av kjøtt og fett som blir igjen etter å ha skåret biffer, ribber og andre stykker. Noen versjoner inkluderer også små mengder innmat, noe som legger til den rike og komplekse smaken.

Skrap-pølse har også en distinkt tilberedningsprosess. Kjøttet males vanligvis først til en grov tekstur, og blandes deretter med krydder. Noen ganger legges det til smaksforsterkere som hvitløk, løk, fennikel og paprika. Etter å ha blitt blandet, blir kjøttblandingen presset inn i naturlig pølsehud. Dette gir skrap-pølsene deres karakteristiske utseende og tekstur.

Skrap-pølse er utrolig allsidig og kan tilberedes på en rekke forskjellige måter. De kan kokes, grilles, stekes eller til og med røykes. Skrap-pølse er perfekt til frokost, lunsj eller middag, og passer godt sammen med poteter, pasta, grønnsaker eller brød.

Siden skrap-pølse er laget av rester, er det å lage skrap-pølse også en økonomisk og bærekraftig løsning for å minimere matavfall. Ved å bruke «skrap», respekterer man alle deler av dyret og unngår unødvendig sløsing. Til tross for sin enkle opprinnelse, står skrap-pølse stolt i kulinarisk tradisjon som en velsmakende delikatesse.

Til slutt er skrap-pølse også en bærer av tradisjon og fellesskap. Det å lage pølser av skrap har vært en praksis over mange generasjoner, og det å dele og nyte skrap-pølser er en viktig del av mange kulturelle og familiære sammenkomster. Enten det er til festlige feiringer eller stille familiemiddager, har skrap-pølse en spesiell plass i mange hjerte.