Ingredienser

4 stk skreifilet med skinn, á 200 g
6 tomater
800 g små poteter
200 g smør
1/2 ss salt
1 dl hønsekraft
2 dl olivenolje
5 dl god hvitvinseddik
1/2 bunt kjørvel
200 g reker
havsalt

Tilberedning

Skold tomatene, del dem i 4 og ta ut kjernene. Legg tomatene i en smurt ildfast form. Pensle med olivenolje og dryss på havsalt. Sett stekeovnen i 2 timer ved svak varme.

Vask og skrell potetene og legg dem i et lag i en ildfast form sammen med smøret. Bak deretter i ovn i 30 minutter. Stek fileten raskt i smør på sterk varme med skinnsiden ned. Deglaser, det vil si kok ut pannen med vineddik og kyllingkraft.

Hell den varme sausen på tallerkenen. Legg poteter, tomater og noen reker på tallerkenen. Anrett fisken over blandingen. Pynt med frisk kjørvel.