Ingredienser
1 l slåpe
6 dl brennevin
—
4,2 dl sukker
Tilberedning
Legg slåpefruktene og brennevinet i et tett glas. La dette stå i 2-4 uker. Sil av væsken fra bærene, og tilsett sukker til fruktene. Rist godt daglig i en uke. Omtrent 6 dl ny væske blir dannet av saften som trekkes ut fra bærene sammen med sukkeret. Hell den nye væsken sammen med det første uttrekket. Smak til med mer sukker, dersom det er nødvendig. Likøren må lagres minst 6 mnd., smaken minner om kirsebær og plomme.
Slåpelikør II
1 l slåpe
5 dl brennevin
2,5 dl sukker
Bland alt sammen, og la det stå 6-12 mnd. (smak evt. til med mer sukker etter 1-3 mnd.). Sil av likøren, den er klar til å nytes. Når likøren blir laget på denne måten, får den mer preg av smaken fra kjernene.
Hei! Lagde en omgang på denne oppskriften og det ble supergodt. Et tips er å lage 2 glass med dette. I den ene så følger du den denne oppskriften, og i den andre så lager du på samme måte bare uten sukker. Da kan du blande etter smak og behag. For meg så ble oppskriften veldig søt, så da blandet jeg ut med den uten sukker og den ble sånn som passet meg best. Skjønner ikke hvorfor flere i landet lager dette for dette er supergodt ????
hvorfor slåper bør plukkes etter en frostnatt er pga.det er et veldig beskt bær,så frosten gjør at det sukkrer seg.nord i spania bruker de slåper til og lage en drikk de kaller Zoco. smakte den for første gang for 2 år siden.meget god.:-)
NB NB NB Når det gjelder slåpe likør så må bærene først en natt i fryseren vist ikke blir reslutatet meget dårlig. I gamle oppskrifter så står det at slåpene skal plukkes etter første frostnatten, du ser med en gang at bærene skifter farge fra grønn til røde inni etter at de har vært fryst. Lykke til