Ingredienser
2 dl Biola blåbærdrikk 0,50 stk banan 2 dl blåbær (gjerne frosne) 1 ts honning
Tilberedning
Ha alle ingredienser i en blender (hurtigmikser) og kjør sammen til en fyldig drikk. Server straks.

Mer om Smoothie med blåbær

Blåbærsmoothies er en fantastisk måte å starte dagen på eller en velsmakende måte å få et utvalg av viktige vitaminer og mineraler når som helst på dagen. Blåbær, som regnes som et «supermat», er rike på en rekke viktige næringsstoffer, inkludert fiber, vitamin C, vitamin K og mange antioksidanter. I tillegg til disse helsefordelene, er blåbær også kjent for deres potensielle evne til å forbedre hjernens helse og støtte fordøyelsessystemet.

En interessant forskning på blåbær har vist at de kan forbedre hukommelse og kognitiv funksjon hos eldre. En annen studie publisert i «Journal of Agricultural and Food Chemistry» hevder at forbruk av blåbær kan bidra til å redusere risikoen for hjertesykdommer. Det er også antydet at de kan bidra til å forhindre skader forårsaket av frie radikaler og redusere betennelse i kroppen.

En blåbærsmoothie kan lages ved hjelp av en rekke forskjellige ingredienser, inkludert yoghurt, frossen banan, melk eller plantebasert melk, og selvfølgelig, blåbær. Noen foretrekker å tilsette ekstra ingredienser som for eksempel spinat for å øke næringsverdien, mens andre liker å inkludere ingredienser som honning eller agavesirup for å tilsette litt ekstra sødme.

En standard blåbærsmoothieoppskrift kan inneholde en kopp friske eller frosne blåbær, en frossen banan, en halv kopp yoghurt og en kopp melk eller plantebasert melk. Disse ingrediensene plasseres bare i en blender og blandes til de er glatte. Resultatet er en deilig, næringsrik drikke som kan nytes når som helst på dagen.

Til slutt, husk at blåbær inneholder oksalater, naturlig forekommende stoffer som kan forårsake helseproblemer i store mengder. Personer med nyrestein eller andre helseproblemer relatert til oksalater bør derfor konsultere legen sin før de begynner å inkludere store mengder blåbær i kostholdet sitt. Men for de fleste mennesker, vil en daglig blåbærsmoothie være en deilig og helsefremmende tillegg til deres kosthold.

Å lage en blåbærsmoothie er en enkel og effektiv måte å dra nytte av alle de helsefordelene som blåbær har å tilby. Så, uansett om du nyter dem som en del av frokosten din, som en ettermiddagssnack, eller som et post-treningsgjenopprettingsmåltid, så kan en blåbærsmoothie være den perfekte måten å gi kroppen din en boost av viktige næringsstoffer.