Ingredienser:
br>* 500 g frosne eller friske bær eller frukt
* 3/4 dl sukker
* 1 ss potetmel
* 1,5 dl hvetemel
* 2 dl små havregryn
* 4 ss sukker
* 100 g kjøleskapkaldt smør
Fremgangsmåte:
br>Fyll
1. Store bær deles i 2. Frukt deles i biter
2. Bland bær/frukt med sukker iblandet potetmel
3. Fordel dette i en ildfast form
Topping/deig
1. Ha mel, sukker og havregryn i en kjøkkenmaskin og til en grynete masse. Bruk evt fingertuppene og bland inn smøret.
2. Dryss smulene i et jevnt lag over bærene/frukten i formen
3. Stekes på 180 grader midt i ovnen til deigen er gyllen og fruktsaften bobler opp langs kanten av formen (ca 15 min)
Anretning
Server paien varm eller lunken med kald rømme. Pisket krem eller is er jo også godt som tilbehør.