Ingredienser:
br>3 epler, del i fire, fjern kjernen, del i små biter.
2 små kurver med bjørnebær
2 spiseskjeer balsamico-eddik
En håndfull fersk basilikum, grovhakket
5 toppede spiseskjeer sukker
4 toppede spiseskjeer hvetemel
¼ pakke smør
Fremgangsmåte:
br>Varm ovnen til 200 grader celsius. Legg frukten i en bolle med balsamico-eddiken, basilikumen og to spiseskjeer sukker. Ha i mer sukker hvis bjørnebærene er litt sure. Bland sammen og sett til side for marinering.
Bruk fingrene dine til å blande mel, smør og resten av sukkeret. (Du kan også gjøre dette i en food-processor – hold på til blandingen ligner fine brødsmuler) Jamie foretrekker å gjøre dette med hendene for å få litt forskjellig størrelse på smulderet.
Legg frukten i en ildfast form eller bolle, eller i serveringskarene. Spre mel-sukker-smør-smulderet over frukten. Ha mer i midten enn på sidene. Stek i ovnen i cirka en halv time eller til ”smuldrehaugen” er jevnt gyllen og frukten har begynt å boble over kanten på karene.