Ingredienser
100 g smør, romtemperert 1 hvitløk, presset 2 ss persille, finhakket 2 ss gressløk, finhakket 1 ss timian, finhakket En klype salt 40 snegler Lime Loff, fersk
Tilberedning
Bland smør med hvitløk, friske urter og salt. Fyll sneglene med smøret. Gratinér i ovn på 200 °C i 8 min, eller til smøret begynner å boble. Servér med limebåter og loff ved siden av.

Mer om Snegler i hvitløksmør

«Snegler i hvitløksmør», også kjent som escargot, er en mye elsket delikatesse rundt om i verden, spesielt i Frankrike. Men det er ikke alle som vet at denne retten også kan tilberedes hjemme. For å forstå mer om denne fascinerende kulinære opplevelsen, la oss utforske litt mer om både sneglene og hvitløksmøret.

Snegler er små bløtdyr med et karakteristisk, spiralformet skall. Det finnes over 40 000 arter av snegler i verden, men de fleste som spises i matindustrien er landsnegler, i særdeleshet Helix pomatia og Helix aspersa. Disse sneglene er kjent for sin nøytrale, men rike smak, og kjøttet er kjent for å være ganske seigt. Opprinnelig ble sneglene samlet fra naturen, men i dag drives det også oppdrett av spisesnegler, kalt helikultur, for å kunne tilfredsstille det globale behovet for snegler.

Hvitløksmør er en deilig og enkel saus laget ved å blande finhakket hvitløk med mykt smør. Noen oppskrifter inkluderer også persille og/eller sitronsaft for ytterligere å fremheve smaken. Hvitløksmøret spiller en viktig rolle i retten «snegler i hvitløksmør», da det gir sneglene det meste av smaken. Hvitløken gir en robust intensitet, mens smøret gir en rik fyldighet som kompletterer sneglenes tekstur og smak.

Oppskriften er ganske enkel: Sneglene stekes med hvitløksmør i en forvarmet ovn, vanligvis ved 180-200 grader i ca. 15 minutter, eller til de er pent gylne og boblende. Som regel serveres de i spesielle snegletallerkener med individuelle fordypninger for hver snegl, og med et ferskt, crusty brød på siden for å dyppe i det deilige smøret.

Selv om «snegler i hvitløksmør» er mest kjent som en fransk delikatesse, varieres retten også etter lokale smaker i forskjellige deler av verden. I Spania for eksempel, kan snegler tilberedes med tomatsaus og chorizo, mens de i Hellas ofte serveres med fetaost og olivenolje. I Vietnam er det vanlig å servere dem med sitrongress og koriander.

Til slutt er det viktig å nevne at selv om «snegler i hvitløksmør» ofte blir forbundet med luksus og fin mat, spiller denne skapningen en viktig rolle i økosystemet. Snegler bidrar til jordforbedring ved å bearbeide organisk materiale og mineraler i jorda. Så neste gang du nyter en deilig tallerken med «snegler i hvitløksmør», husk å sette pris på den lille, men viktige rollen disse fantastiske skapningene spiller i vår verden.