1 l solbær
1/4 ts malt kanel
1/4 ts malt nellik
1 ts vaniljesukker
5 dl brennevin
—
4 dl brennevin
2 dl vann
5 dl sukker
Legg bær og brennevin i et glass med tett lokk, og la dette stå i 1-4 uker. Rist forsiktig på glasset av og til. Sil deretter av væsken fra bærene, og tilsett mer brennevin, vann og sukker til den avsilte væsken. Likøren bør lagres i 12 mnd før bruk.
Solbærlikøren får en syrlig, krydderpreget smak, ganske ulik solbærsaft. Fargen blir burgunder.
Solbærlikør II
2 dl solbærsaft (kokt, usukret)
2 dl brennevin
2 dl sukker
Kok solbærsaft ved f.eks. å koke 8 dl godt modne solbær med 2 dl vann, og avkjøl saften. Bland 2 dl saft med sukker og brennevin. Likøren må lagres i minst 6 mnd.
Denne likøren har en mer utpreget solbærsaft-aroma enn den som blir laget på friske bær. Det kan dannes klumper av pektin under lagringen, disse kan fjernes ved å sile likøren gjennom et rent tøystykke.
Hei,
Sitter med oppskriften på solbærlikør, kan ikke se at det kommer frem av oppskriften når krydderet skal blandes i likøren under prosessen.
Blir kjempe glad for svar.
Mvh Aud